• 08 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7625
  •  GBP / BGN 2.3196
  •  CHF / BGN 2.0829
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Ще бъде ли нов предсрочен вот възможност за изход от политическата криза

Ще бъде ли нов предсрочен вот възможност за изход от политическата криза

/КРОСС/ ГЕРБ поставя себе си като стабилна алтернатива на разпада в останалите политически формации. Партиите вече са предприели предизборни стратегии в парламента. Това заяви политологът Христо Панчугов в студиото на "Здравей, България".

По думите му липсата на реална алтернатива запушва изхода от безвремието в политиката. "Демокрацията и трансформацията на системата предполага изненади на изборите, "Величие" е пример. Има групи в обществото, които още нямат представителство, а това създава възможност за нова динамика в следващия парламент, но и за доста радикализация. След процесите в ДПС идеята за противопоставянето между различни групи ще стане значителна част от следващата кампания. Въпрос на процедура и време е да видим г-н Пеевски извън Движението, той прави опит за демонстрация на остатъчно влияние", коментира той.

Според политолога Георги Киряков заради вътрешната фрагментация в парламентарните партии няма да се реализира третият мандат. "Борисов даде важна индикация, че ще има промяна на тона при нов вот. Не е вярно обаче, че ако не стане с първи мандат, с никой друг няма да стане. Това се е случвало два пъти в последните години. Електоралната битка в ДПС беше спечелена от Доган и това ще проличи на нов вот", смята той.

"Влиянието в администрацията на Пеевски ще отслабва и ще се търси преразпределение на властовия ресурс", допълни Киряков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.