• 29 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Жена от София твърди, че тя и брат й са жертва на имотна измама в особено големи размери

Жена от София твърди, че тя и брат й са жертва на имотна измама в особено големи размери

/КРОСС/ Жена от София твърди, че тя и брат й са жертва на имотна измама в особено големи размери. По думите й мъж, представящ се за полицай, е продал три техни апетитни имоти на пазарна стойност около 1 млн. лв., без тяхно знание.

По случая е образувано досъдебно производство в Софийска градска прокуратура и „Национална полиция".

Станислава Соколова е на 45 години, от София. Брат й, Стоян Соколов, е на 47 г. В хода на делата експертизи установяват, че той с психическо заболяване, умствена изостаналост. Завършил е основното си образование в помощно училище.

Двамата са наследници на голям имот, който дават срещу обезщетение, за което получават три апартамента и две паркоместа, едно от които в подземен паркинг. Имотите са в един от най-бързо развиващите се квартали в София, където апартаментите струват около 2000 евро на квадратен метър. Намират се в чисто нов комплекс в квартал „Манастирски ливади".

„Те бяха наследство от баба ми като почина. Бяха и на мен, и на брат ми. Ние бяхме в къща преди да ни построят, имахме къща. И след това, като я бутнаха, построиха на нея сграда", разказа Станислава Соколова.

Построен е нов комплекс. През 2022 г. Станислава споделя пред свой съсед - Сашо Цветанов, че искат да отдадат новопостроените апартаменти под наем. Те с брат й са безработни и живеят на прага на бедността.

„И го помолих, че пускам под наем и да ми се плаща редовно. Бяха с ламинат, всичко беше готово, нови бяха. Както сме си искали ние с брат ми, така. Само легла, печки такива неща, ние да си ги купим", каза още Станислава.

Съседът обещава да помогне, като условието е тя и брат й да му подпишат пълномощно, с което той да отдава апартаментите им под наем. Те се съгласяват.

„Разписах го, защото ми даде зор. Но аз знам, че това е за наема. Не го прочете, а направо го даде да се разпишем, без аз и брат ми да знаем", допълни Станислава.

В началото на 2023 г. Станислава разбира, че имотите им са продадени, когато касиерката на блока й се обажда, за да й съобщи, че в апартаментите живеят хора.

Тогава Станислава намира адвокат и двамата с брат й подават жалби в Софийска градска прокуратура за измама в особено големи размери. Образувано е досъдебно производство. Образувано е и дело пред Софийски градски съд за отмяна на продажба на имотите.

По думите на Станислава върху нея и брат й е упражнен психически и физически натиск да оттеглят жалбите си.

„В конкретния случай се касае за инкриминирано деяние. Те подписват пълномощно за отдаване под наем на процесните имоти. При изповядването на сделката при нотариуса не й е разяснено съдържанието на самото пълномощно. А лицето, което се появява Сашо Цветанов, който я убеждава, че ще й помогне, е заявил, че просто иска една малка комисионна и ще ѝ съдейства за отдаване на имотите под наем. А тя ще получава хонорарите от имотите. Впоследствие се оказва, че те са разписали пълномощно, в което е включено и разпореждане с имотите, дарения, продажба. В рамките от един месец от подписването на пълномощното, с имотите вече е разпоредено и са налични нови собственици", посочи защитата на Станислава и Стоян.

„Като на мен ми направи странно впечатление при многократните срещи със Стоян, че същото лице е невменяемо. Не разбира свойството и значението на своите постъпки. Вече са налични две експертизи, които установяват, че в действителност братът страда от слабоумие. Той не осъзнава действията и постъпките си", обясни адвокат Георги Веселинов.

Станислава твърди, че с брат й са получавали наем от 50 лева на месец за апартаментите от Сашо Цветанов. Категорична е, че никога не са имали намерение да ги продават.

В квартал „Малашевци", където в момента Сашо Цветанов живее със семейството си, е известен като Сашо полицая. Така се представя и в социалните мрежи. От дълги години работи в КАТ към СДВР, но не е полицай, а е с трудово правоотношение. Това не му позволява да носи униформа, но от кадрите ни ясно се вижда, че той е с полицейска униформа. Той е на длъжност техник механик група „Идентификация и технически контрол". Сектор 04 "Пътни превозни средства". Раздава номера и насочва посетителите.

Управлява скъп автомобил на стойност десетки хиляди лева, който паркира в двора на институцията. А в свободното си време виждаме, че обича да стреля с въздушна пушка в квартала, където е населено с малки деца.

От документите, с които разполагаме става ясно, че имотите на Станислава и Стоян са продадени от Сашо Цветанов, който те са упълномощили, защото по думите им са мислили, че им помага да ги отдаде под наем.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.