• 23 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8074
  •  GBP / BGN 2.3468
  •  CHF / BGN 2.0885
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Росица Матева, ЦИК: Започва инсталирането на машините в страната

Росица Матева, ЦИК: Започва инсталирането на машините в страната
„Подготовката върви нормално и всички графици се спазват”, твърди Матева

/КРОСС/ Подготовката за изборите върви нормално, всички графици се спазват. ЦИК работи в добро сътрудничество с всички институции, които имат ангажимент към изборния процес. Процесът по инсталиране на машините в страната ще започне днес Това обяви по време на редовния брифинг на комисията зам.-председателят ѝ Росица Матева. „Миналата седмица започна инсталирането на машините извън страната, като техният брой е 157. 150 от тях бяха проверени от експертите, които са ни предоставени от държавната администрация. Тоест, почти 100% от тях са проверени", твърди Матева.

„Обсъдихме как ще координираме работата на 50-те експерти, които ще извършат проверка и на инсталирането на машините за страната. ЦИК прие решение да бъдат допуснати в склада представители на медиите, за се види къде се съхраняват", поясни тя.

По думите ѝ предизборната кампания досега протича нормално и няма постъпили много жалби.

Във връзка с новите частични избори и балотажа, който ще се проведе на 27 октомври - в Коиловци, община Плевен, Войнягово, община Карлово и районите "Одесос" и "Приморски" в община Варна, Матева обясни, че тези избори са различни от изборите за Народно събрание и трябва да бъдат назначени нови избирателни комисии.

ЦИК е дала указания на кметовете на тези общини по възможност да бъдат в една и съща сграда и едните, и другите СИК. Обучението на членове на Секционните избирателни комисии приключва, но продължава практиката да бъдат правени смени на членове на СИК. От пет общини все още не е получена информация за унищожаването на ролките от предишни избори.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

това пиче става за яко ебане

Преди 11 часа

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.