• 08 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7625
  •  GBP / BGN 2.3196
  •  CHF / BGN 2.0829
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Ивайло Мирчев: Решението на КС показва, че има една група от хора, начело на които стои Делян Пеевски

Ивайло Мирчев: Решението на КС показва, че има една група от хора, начело на които стои Делян Пеевски

/КРОСС/ Реалностите са, че това не е решение на Конституционни съд. Това е решение на двама души. Единият се казва Делян Пеевски. Това, което направиха вчера конституционните съдии, беше подарък за рождения му ден. Вторият човек е също много интересен - това е шефът на ВАС, г-н Чолаков. Това каза депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Те контролират голяма част от конституционните съдии, добави той. "Това е шамар за самите конституционни съдии, удар срещу България и българското общество. След като ЕС излезе с коментар, че тези промени са ок и ние ги приветстваме, те са чакани от над 17 години - от 17 години се драпа за тези промени, те успяха да ги "опраскат", коментира Мирчев.

Решението на КС показва, че има една група от хора, начело на които стои Делян Пеевски. „Те контролират страната. Няма да се откажем, ще продължим по същия начин, ще станем по-решителни. Ще видите, че накрая имената на тези, които направиха това срамно гласуване в КС, те наистина няма да имат обяснение пред обществото. След натиска на Пеевски и Чолаков, които държат властта в страната, ние се връщаме назад", заяви депутатът от ПП-ДБ.

„Истинската власт в държавата, там, където Пеевски и хората около него, контролират страната са регулаторите", посочи Мирчев.

Планираните в тях промени няма да се случат. „Това, което предстои, е отново пълновластие на главния прокурор, който има власт над всеки един от нас", заяви той.

По думите му в момента Украйна се превръща в един от най-големите външнотърговски партньори на България. „Само оръжие тя е купила от нас за 8 милиарда от началото на войната. Това са работни места в определени региони на страната, оръжейните заводи работят на максимална степен. Украйна се превръща в един от най-големите инвеститори в страната. Това, което сме изпратили като помощ и което ни е платено от САЩ и Европа, е много малко на фона на това ,което други изпращат. То е от излишъците на Българската армия, с изтекъл срок", обясни Мирчев.

БНТ, „Денят започва с Георги Любенов"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.