• 24 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8165
  •  GBP / BGN 2.3522
  •  CHF / BGN 2.0940
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Хибридните Subaru Forester и Crosstrek с повече пробег и мощност

Хибридните Subaru Forester и Crosstrek с повече пробег и мощност

/КРОСС/ Хибридната система от следващо поколение, която ще се използва в Subaru Forester и Crosstrek, вероятно ще предложи стъпка нагоре в конските сили. Subaru потвърди Forester Hybrid на автомобилното изложение в Лос Анджелис през 2023 г. Предстои да пристигне в представителствата в края на следващата година като модел 2026 г.

Това ще бъде първият път, когато Subaru предлага хибридна версия на Forester например в САЩ, но преди това там са продавали Crosstrek Hybrid с plug-in хибридно задвижване, базирано на компоненти, произхождащи от Toyota.

Plug-in хибридът Crosstrek беше спрян след моделната година 2023. Доклад по-рано тази година посочи, че нов Crosstrek Hybrid е със същото задвижване като Forester Hybrid. Новият Crosstrek Hybrid вече е пуснат в Япония със задвижваща система, наречена "Strong Hybrid" от Subaru.

Той отново е разработен в партньорство с Toyota, която достави електрически мотор и 1,1-кВтч батерия, за да се съчетае с 2,5-литровия боксер 4 двигател на Subaru и системата за задвижване на четирите колела. Все по-вероятно е следващият хибрид да няма порт за зареждане.

Subaru заяви, че очаква 20% по-нисък разход на гориво от тази система, която извлича 158 к.с. от бензиновия двигател и 88 к.с. от електрическия мотор. Текущият Crosstrek се предлага стандартно с 2,0-литров боксер 4, който произвежда 152 к.с., с опционален 2,5-литров боксер 4, който повишава мощността до 182 к.с. Forester се продава само с по-големия двигател, но за него Subaru обявява мощност от 180 к.с.

Партньорството между Subaru и Toyota обхваща и изцяло електрическите модели. Subaru Solterra и Toyota bZ4X SUV са единствените EV, които в момента се продават от съответните им марки. Съобщава се, че вторият съвместно разработен електрически SUV ще бъде пуснат на пазара през 2026 г., един от четирите EV, които Subaru каза, че ще представи до края на 2028 г. Автомобилният производител също така се надява на 50% продажби на EV до 2030 г.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.