• 19 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7532
  •  GBP / BGN 2.3297
  •  CHF / BGN 2.0675
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Евгений Тодоров: Притиснати от по-умен народ, политиците ще вземат по-умни решения

Евгений Тодоров: Притиснати от по-умен народ, политиците ще вземат по-умни решения

/КРОСС/  "Актът на Съединението не е голямата поука. То е реално е военен преврат, няма народни революции. Но той се приема от хората единодушно, с огромна радост, от различните етноси, от различните социални групи, политици."

Това каза в интервю за БНР журналистът Евгений Тодоров.

Лозунгът "Съединението прави силата" се експлоатира от политиците, а всъщност подобен тип единство не е демокрация. "Съединението прави силата" е тоталитаризъм, авторитаризъм. То е удобно за всички управляващи в различни времена. Това е някаква митологизация, изказа своето мнение той.

Журналистът разграничи обединението около важни за страната приоритети от постоянното търсене на единство.

"Дайте да поумняваме и тогава политиците, притиснати от по-умния народ, ще вземат по-умни решения", призова Тодоров, който очаква след изборите на 27 октомври да имаме "що-годе приемливо правителство и малко политическо спокойствие".

Миенето на паметника е пиар акция на една общинска фирма, няма нищо общо с историята на града. Това е измислена, никаква новина, която обаче е цветничка и мирише - тази година на лавандула, миналата - на люляк, по-миналата - на роза, посочи още Евгений Тодоров.

За създаването на настоящия паметник на Съединението в Пловдив той обясни:

"По повод 100-годишнината се роди идеята за паметник. Без конкурс, тъй като няма време, възлага се директно на Величко Минеков. (...) Този паметник разруши реално един от най-старите европейски пазари - описван от пътешественици, рисуван от Мърквичка. Разрушиха го, за да сложат паметник. Оказа се, че е имало големи дебати в архитектурните кръгове, което е било твърде рядко в онези времена, тъй като партията е казала - искаме тук паметник", разказа журналистът.

Тодоров припомни още за годините, в които честването на Съединението е било "прикрито събитие", тъй като в него е имало "антируски елементи".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Къде го тоя по-умен народ?Този, за който говори професор Иво Христов, с осемдесете процента ли?

06.09.2024 14:20:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.