• 25 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7472
  •  GBP / BGN 2.3380
  •  CHF / BGN 2.0599
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Зам.-министър Давид Сукалински: През изминалата година добавената стойност от индустрията е на стойност 10.7 млрд. евро

Зам.-министър Давид Сукалински: През изминалата година добавената стойност от индустрията е на стойност 10.7 млрд. евро

/КРОСС/  „Българската индустрия има изключително важна роля за икономиката на страната, като приносът й към БВП е близо 20% През 2023 г. добавената стойност, създадена от нея е в размер на 10.7 млрд. евро, а броят на работещите предприятия в сектора е около 30 000". Това заяви заместник-министърът на икономиката и индустрията д-р Давид Сукалински на откриването на 78-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив. Той подчерта, че въпреки предизвикателствата в глобален план, секторът остава стабилен.

Зам.-министър Сукалински посочи, че отчитайки настоящата бизнес среда, Европа отново поставя акцент върху развитието на индустрията с цел постигане на устойчив растеж. "За да се запази конкурентоспособността на европейската икономика, фокусът на политиките е върху развитието на високотехнологичните сектори, които се радвам, че са представени днес на международното изложение", допълни той. Сред секторите, които ще допринесат за създаване на висока добавена стойност, заместник-министърът изброи енергетиката, дигиталните технологии, авиоиндустрията, машиностроенето, както и индустриите, свързани с развитието на „кръговата" икономика и екопроизводството.

Д-р Давид Сукалински очерта още ключовите за правителството цели за развитието на българската индустрия, сред които са намаляването на въглеродния отпечатък на сектора, повишаването на дигитализацията на производствата, подобряването на ресурсната и енергийната ефективност, както и въвеждането на кръгови модели на производство. "Успешното реализиране на комплексна индустриална политика ще повиши конкурентоспособността на икономиката, ще стимулира иновациите и инвестициите, ще създаде нови работни места и ще спомогне да се преодолеят регионалните дисбаланси в страната", подчерта заместник-министърът.

Д-р Давид Сукалински направи обиколка на изложението, на което участват близо 231 компании - директни производители и търговски представители от 25 държави.
Форумът се провежда от 25 до 28 септември и в него тази година ще се включат нови 68 български и чуждестранни фирми. Те представят модерното екологично строителство, машиностроенето, енергетиката, дигиталните технологии в производството, дома и търговията, тежка техника, хибридни транспортни средства и безпилотните летателни апарат.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

agenthinson@gmail.com

Ние предлагаме лични, търговски и бизнес заеми с много минимални годишни лихвени проценти от 2% от 1 година до 50 години период на погасяване навсякъде по света. Ние издаваме заеми от €10 000,00 до €10 000 000,00. Нашите заеми са добре застраховани, за да гарантираме, че максималната сигурност е наш приоритет. Заинтересованите страни трябва да ни изпратят поща чрез имейл по-долу. Имейл на кредитора: agenthinson@gmail.com ДАННИ ЗА КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛИТЕ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ: - СУМА НА ЗАЕМА: ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: ТЕЛЕФОН #: ДЪРЖАВА: ЗАНЯТИЕ: Как ни намерихте?:

Преди 1 часа

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.