• 07 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8069
  •  GBP / BGN 2.3115
  •  CHF / BGN 2.0101
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 34°C

Тодор Тагарев: Пропагандата на Кремъл у нас се подкрепя от значими обществени групи

Тодор Тагарев: Пропагандата на Кремъл у нас се подкрепя от значими обществени групи

/КРОСС/ Президентът има основно представителни функции във външните отношения, а по отношение на отбраната и на армията има и допълнителни функции, но не и по формиране на националната ни политика. Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев в предаването „На фокус" по Нова телевизия.

През служебните правителства през последните години президентът има много по-голямо влияние върху изпълнителната власт, отколкото в нормална обстановка с редовно правителство, отбеляза той.

Пропагандата на Кремъл у нас се подкрепя от значими обществени групи, партии и в някаква степен и от президентската институция, заяви Тагарев.

По време на Срещата на върха е взето решение да има армия на НАТО на територията на страната ни. „В България се предвиждат няколко структури от системата за командване и управление. Най-същественото от тях е създаването на многонационален дивизионен щаб за сухопътна дивизия. Това е доста сериозно усилие, което трябва да направим в изпълнение на плановете", посочи Тагарев.

Бойните групи, съществуващи на ниво батальон, ще се превърнат в бригадни бойни групи, когато има индикатори за непосредствена заплаха, обясни военният министър. „Това е много сериозно усилие. Ние не разполагаме с инфраструктура, където да поканим 5000 военнослужещи. Говорим за многонационална бойна група, която да е готова в мирно време да се усили до бригада. Не е задължително тези 5000 да бъдат на наша територия през цялото време", обясни министърът на отбраната.

Министърът коментира проекта за общо закупуване на боеприпаси. „България се включва в този формат, защото той ще е минимум 8 години. Към момента не разполагаме с артилерия с този калибър и ракетни системи за залпов огън, но планираме да закупим", уточни министърът.

Европейската комисия залага 500 милиона евро за разширяване на капацитета на производство на такива боеприпаси. „Това вече пък е от наш много пряк икономически интерес за развитие на индустриалната база. Комисарят Бретон направи една обиколка сред предприятията и дойде първо в България. България е може би най-големият производител на боеприпаси в Европа, интересът към българския капацитет е много сериозен и ние имаме много добри шансове да привлечем част от тези средства за инвестиции", отбеляза Тодор Тагарев.

БТР-ите, които България изпраща на Украйна, не са използвани от десетилетия. Те се съхраняват на склад и към момента не е ясно какво е състоянието им и дали те са годни за употреба, призна министърът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ебем ти педераста. До там ли я докарахме, бе, диване? На среща на НАТО да се вземе решение касаещо разполагането на чужди войски у нас? Не трябва ли ние да го вземеме това решение? Имам предвид хората, а не скапаните политикани? Това дето му викаш, пропаганда на Кремъл е нормална позиция на необлъчени от евроатлантическата пропаганда, хора. И ако това е значема група, значи трябва да бъде чута и поведението ви да е съобразено с нея. Тагарев, ще ядете дървото, Тагарев. Дрън-дрън, това не било задължително, но може ло да се наложи, другота не сме го искали, ама трябва и още плява. Не че винаги харесвам поведението на Радев, но той е избран пряко от хората и се ползва с одобрението и подкрепата им, а вие сте мошеници, шмекери, нравствени уроди и дори с ала - бала сте представители на 10% от избирателите. До голяма степен сте нелигитимни, пич. Апломба ми е несъизмерим с броя на реалните ви избиртели.

17.07.2023 08:02:41

Анонимен

Основното нарушение на българската конституция е, че на територията на България се създават военни формирования, на които българският президент не е главнокомандващ, както е по Конституцията.

17.07.2023 07:56:59

Анонимен

Продажника, натовска подлога Тагарев има наглостта да упреква патриота президента Радев.

17.07.2023 07:55:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.