• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Боряна Димитрова: Все повече българи се чувстват отвратени от парламента

Боряна Димитрова: Все повече българи се чувстват отвратени от парламента

/КРОСС/ Снощи в предаването „Лице в лице" по БТВ Боряна Димитрова каза, че все повече българи се чувстват отвратени от парламента, това е очевидно. „Струва ми се обаче, че напоследък имаме все по-ниска избирателна активност, все повече твърдите ядра участват в изборите. Всеки средностатистически българин, който гледа тези сцени, няма да гласуват. Ще гласуват хората, които са крайно маргинализирани, хората, които гласуват напук. Опасният феномен е този, вече политиците да не се обръщат към хора, които да представляват техните интереси, а към хора, които ще гласуват напук, защото са видяли някакви типажи".

От тези сцени някакви екзотични образования могат да минат бариерата, а не тези, които са вече част от статуквото - колкото си по-екзотичен, колкото по-арогантно се държиш, тогава привличаш вота на хората, които търсят по този начин да накажат, смята Димитрова.

В същото предаване Христо Панчугов каза, че голяма част от хората, които отпадат от процеса на гласуване искат план за изход от тази ситуация. „Искат да видят човек, склонен да поеме отговорността, да извади българската държава от тази безизходица. Човек, който не просто казва - ние се провалихме, а човек, който има план и казва какво ще се случи след изборите".

Виждаме хора, които не могат да надскочат себе си, те се държат по единствения възможен начин, който им идва от вътре, смята Панчугов. „Работят в посока мобилизация на твърдите ядра и категорично са се отказали да говорят на другите, да разберат какво би мотивирало по-широк кръг избиратели да се върнат в този процес. Отказали са да търсят изход от тази ситуация".

Самият факт, че няма яснота кой с кого би могъл да се коалира, е потресаващ феномен на тези избори, смята Панчугов. „Фокусът на тази кампания стана ДПС.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

, Предоставяме парични заеми от € 5000 до € 50 000, заем за проекти € 50 000 до 300 000 евро при годишна ставка от 2% за всяко лице или компания, които се нуждаят заем. пари за задоволяване на част от техните нужди. ИЗПРАТЕТЕ НА НАС albakerloanfirm@gmail.com

Преди 5 часа

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.