• 30 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Да се погрижим за тийнейджъри, които все още експериментират с наркотици, без да чакаме да станат зависими

Да се погрижим за тийнейджъри, които все още експериментират с наркотици, без да чакаме да станат зависими

/КРОСС/ За 36-та поредна година на 26 юни 2024 г. отбелязваме Световния ден за борба със злоупотребата и незаконния трафик на наркотици.

В тазгодишната световна кампания се акцентира върху необходимостта ефективните политики в областта на наркотиците да се основават на науката, изследванията, пълното зачитане на правата на човека, състраданието и дълбокото разбиране на социалните, икономическите и здравните последици от употребата на наркотици.

През последните годините в България се формират различни терапевтични общности и се засилват усилията да се помага на младежи, започнали своята употреба в училищна възраст. Днес е повече от ясно, че у нас терапевтичната помощ за тийнейджъри, които експерементират с психоактивни вещества е крайно недостатъчна.

Ето защо за първи път в България, в Дните за борба с наркотиците фондация „За един чист живот" стартира информационна кампания за родители на тийнейджъри от 14 до 18 годишна възраст на безплатна телефонна линия.

На телефон 0884 72 63 14. родителите получават експертна информация и насоки как да помогнат на тийнейджъри, които експериментира с райски газ, наркотици, цигари, алкохол, хазарт, както и за подрастващи с екранна зависимост или хранително разстройство.

На 8 юли фондация „За един чист живот" стартира 4 седмичен терапевтичен курс за тийнейджъри по научно базираната програма „Минесота Джуниър". Програмата е подходяща както за тийнейджъри, така и за техните семейства.

За контакти с Председателя на фондация „За един чист живот" г-жа Светлана Йорданова - тел. 0887 34 91 63 и email: zaedinchistjivot@gmail.com
https://www.za-edin-chist-jivot.org/

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.