• 08 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7625
  •  GBP / BGN 2.3196
  •  CHF / BGN 2.0829
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Ford Tourneo Connect : Разнообразие за всички

Ford Tourneo Connect : Разнообразие за всички

/КРОСС/ От Леонид Селиктар

Изцяло новото Tourneo Connect на Ford е най-многопрофилното и многоприложимо пазарно предложение на Ford. Моделът е в състояние да отговори на нуждите както на млади семейства, така и на потребители с активен начин на живот, и дори като разумно решение за бизнес употреба под формата на пътнически превозвач (шатъл) и дори такси.

Благодарение на двете си версии на междуосие и съответно интериорно пространство, Ford Tourneo Connect се предлага в богат набор конфигурации, като е в състояние да предложи възможност за транспортирането на до седем човека. В богатата гама варианти за задвижване има отговор на всяко разумно изискване и очакване, а изпълнението на модела във версия с четири задвижващи колела и увеличено отстояние от пътя предлага отлична алтернатива на така популярните през последните няколко години SUV модели, по-голямата част от които обаче не разполагат с тази повишава проходимостта способност.

С интересен и отличаващ се екстериорен дизайн и три нива на изпълнение- Active, Titanium и Sport, основният коз, с който разполага Ford Tourneo Connect е неговият интериор. Просторен, с модулно изпълнение на седалките и наистина много и разнообразни отделения за по-малки багажи, моделът е отговор на изискванията на онези от клиентите, които искат да извлекат максимума, без да се налага да се обременяват сериозно финансовото си състояние.

В интериора на Ford Tourneo Connect откриваме голяма и с лесен достъп ниша над главите, множество отделения за предмети и бутилки в панелите на вратите и средната конзола, удобна равнина в предното табло над волана, три жабки, както и двойка "скрити" чекмеджета под всяка една от предните седалки. Както последните две, така и всички останали на борда на автомобила предлагат приятна позиция за седене, а задните и допълнителна модулност чрез възможността си за накланяне на облегалките, както и чрез опцията за поединично сгъване или цялостно отстраняване от конструкцията на колата.

Новото Tourneo Connect предлага също така и впечатляваща товарна вместимост, като при отстраняването на втория и третия ред седалки, дългата му версия (LWB) обещава пространство от 3.1 куб.м, а SWB такова от 2.6 куб.м.

В зависимост от нивото на изпълнение, в оборудването на Ford Tourneo Connect могат да бъдат открити 10.25-инчов дигитален инструментален панел, 19 системи за подпомагане на управлението за допълнителен комфорт и сигурност на пътя. В тази група са включени адаптивен круз контрол, система за следване пътното платно, регулируем ограничител на скоростта, система за подпомагане на потеглянето по наклон, предни и задни паркинг сензори, автоматично задействане на спирачната система в случай на опасност от удар и други.

Освен системата за задвижване на четирите колела, друга технологична новост, която е добавена в модификационното портфолио на Ford Tourneo Connect е новата седемстепенна PowerShift автоматична предавателна кутия, която обещава още по-безпроблемна и неангажираща експлоатация, като е налична при по-мощните- 122 конски сили, дизелови версии на автомобила.

В двигателната гама на автомобила са включени 1.5-литров EcoBoost бензинов агрегат с мощност от 115 конски сили и максимален въртящ момент от 220 Нм, както и два EcoBlue мотора със 122 конски сили и 320 Нм, и 102 конски сили и 280 Нм.

Интересно развитие в модификационната гама на Tourneo Connect настъпи през март тази година, когато Ford анонсира нова версия на многофункционалният си модел, задвижващата система на която е изпълнена в PHEV зареждаем хибриден вариант.

Tourneo Connect PHEV ще се предлага в пет- и седемместен вариант, и в три нива на оборудване- Trend, Titanium и Active, като задвижването е изпълнено с 1.5-литров, EcoBoost бензинов двигател и електромотор за обща максимална мощност от 150 конски сили и 350 Нм, предавателната кутия е шестстепенна роботизирана, а интегрираната батерия позволява бързо зареждане с капацитет от 50 kW.

От Ford споделят, че новата модификация Tourneo Connect PHEV, първите доставки на която се очаква да бъдат осъществени през последната четвърт на тази година, е първа по рода си в сегмента и от компанията са си поставили за цел автомобилът да предложи свободен пробег в чист електрически режим от 110 километра.

С всичко казано до момента, новото Tourneo Connect е и отлична кола за каране. Замислена още от самото си създаване като такава, тя предлага отличен простор и комфорт на дълъг път, стабилно позициониране и реакция в завой, маневреност в градски условия и отлична видимост върху случващото се около купето.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.