• 08 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7625
  •  GBP / BGN 2.3196
  •  CHF / BGN 2.0829
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Забавления за малки и големи в Археокомплекс “Долината на Тракийските царе”

Забавления за малки и големи в Археокомплекс “Долината на Тракийските царе”
Детски интерактивен спектакъл, работилници и игри с обезопасени мечове ще забавляват посетителите

/КРОСС/ На 20 юли 2024 и на 4 август 2024 Археокомплекс „Долината на тракийските царе" организира забавления за малки и големи! Детски спектакъл, детска работилница и игри с Багатур ви очакват в най-новия туристически комплекс в община Казанлък.

На 20 юли 2024 от 10 часа всички посетители могат да се включат в интерактивният детски спектакъл „Зайови небивалици". Представлението за малки и големи превръща участниците в актьори, които сътворяват историята на място с помощта на Кака Бори и Иван Стилянов - музикант, който ще озвучи забавленията с песни и китара.

„Нашата цел е да зарадваме малките сърчица  да поиграем и да попеем заедно. С музика на живо и чувство за хумор сме приготвили големи „Зайови небивалици" и очакваме всички деца да се забавляваме заедно" - казват създателите на интерактивното представление, което е безплатно за всички посетители на комплекса.

Веднага след представлението малчуганите  ще имат възможност да се включат в тематична работилничка за изработване на Зайо от естествени материали. Така всяко дете ще си отиде у дома със саморъчно направен подарък.

А докато малките посетители се забавляват, тракийски войни от Багатур организират игри с обезопасени мечове, в които могат да се включите, ако посетите Археокомплекс „Долината на тракийските царе". Правилата на играта, мечовете и щитовете са от нас - от вас се иска само да дойдете с приятели и добро настроение! Професионалистите от Багатур ще ви очакват от 10 до 17 часа в комплекса и с лъкове, с които може да стреляте по предварително зададени мишени, с тракийско оръжие и вълнуващи демонстрации.

На 4 август 2024 от 10 ч. в Археокомплекса отново ще ви посрещне интерактивен детски спектакъл и работилничка - този път посветени на нотите. „Приказка за нотите" ще запознае децата с Дядо До, младият Сол, Маестро Си, Баба Ми, Г-Жа Фа и госпожиците Ла и Ре и ще ги научи, че хубавите неща в живота се постигат с търпение, любов и трудолюбие. А веднага след спектакъла сме подготвили детска работилничка за изработване на музикални инструменти - „маракаси".

Забавленията за малки и големи са безплатни за посетителите на Археокомплекс „Долината на тракийските царе". А таксата за участие в работилничките и стрелбата с лък е 5 лв.

Археокомплексът "Долината на тракийските царе" представя света на траките по съвременен и атрактивен начин. Освен отправна точка към всички тракийски гробници и културни обекти в района, комплексът е и място, в което може да прекарате един незабравим ден, да надградите знанията си за траките, да наемете колело и да обиколите Долината на тракийските царе по свой собствен маршрут, да се впуснете в света на траките с 3D виртуалната реалност или да си направите снимка с тракийски дрехи.

Елате да се забавляваме заедно!

Следете събитията тук:

Зайови небивалици: https://www.facebook.com/share/iJ6P9RHp66o7FR2k/

Тракийски игри с Багатур: https://www.facebook.com/share/U8pJjXfZqTwLRvsD/ 

Приказка за нотите: https://www.facebook.com/events/1707498013387679/

Археокомплекс "Долината на тракийските царе" работи всеки ден от 9 до 19:00 часа. Ще ни откриете тук - https://maps.app.goo.gl/z4uXynudnwmtjbuZ8

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.