• 18 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.3436
  •  CHF / BGN 2.0851
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

LG обявява финансовите резултати за второто тримесечие на 2024 г.

LG обявява финансовите резултати за второто тримесечие на 2024 г.
Компанията поставя нови рекорди в приходите и оперативната печалба за второто тримесечие благодарение на количествен растеж в основата и бъдещето на бизнеса

/КРОСС/ LG Electronics Inc. (LG) обяви днес консолидирани приходи за второто тримесечие на 2024 г. в размер на 21,69 трлн. корейски вона и оперативна печалба от 1,20 трлн. корейски вона, което отбелязва 8,5% увеличение на приходите на годишна база и 61,2% ръст на оперативната печалба. Тези цифри отбелязват нови рекорди за най-високи приходи и оперативна печалба за второто тримесечие в историята на компанията.

Основните двигатели зад тези резултати са секторите на домакинските уреди и автомобилните компоненти, които постигат най-високите си тримесечни приходи до момента. Продажбите на LG Home Appliance & Air Solution Company и Vehicle component Solutions Company взети заедно, достигат 11,53 трлн. корейски вона, което е с 8,2% повече от предходната година. Двете дружества също така отчитат рекордно високи оперативни печалби за второ тримесечие, възлизащи на 776,1 млрд. корейски вона, което представлява 45% увеличение на годишна база.

Тези резултати подчертават балансирания растеж на LG в основните и бъдещите ѝ дейности. Този растеж демонстрира не само външна експанзия, но и стабилна рентабилност, допринасяйки за качествени подобрения в цялостното представяне.

LG продължава да трансформира бизнес портфолиото си към ориентиран към бъдещето подход, като увеличава максимално потенциала на съществуващите бизнеси и същевременно осигурява нови възможности за растеж. Компанията се фокусира и върху бързото развитие на нови бизнеси с висок потенциал за растеж.

Бързият растеж на LG в B2B сектора допринася значително за създаването на ориентирана към бъдещето бизнес структура. Въпреки временния спад на търсенето на електрически превозни средства, бизнесът с автомобилни компоненти продължава да се развива, подкрепен от диверсифицираната клиентска база на електрически превозни средства и превозни средства с вътрешно горене, както и от силния обем на поръчките. Освен това, бизнесът на LG в областта на HVAC, който включва високоефективни охладители, проучва възможностите за растеж в сектора на инфраструктурата за изкуствен интелект.

В сектора на B2C LG ускорява интегрирането на нови бизнес модели, които съчетават традиционните продажби на хардуер с нематериални, нехардуерни предложения като съдържание, услуги и абонаменти. Бизнесът със съдържание и услуги на webOS се разширява отвъд телевизорите в областта на информационните технологии и развлеченията, като прогнозираните приходи ще надхвърлят 1 трлн. корейски вона тази година.

Освен това, абонаментният бизнес, който обединява продукти и услуги, набира забележителна скорост. След като постигна успех в Корея, LG вече разширява този абонаментен модел в международен план. Миналата година приходите от абонаменти надхвърлиха 1 трлн. корейски вона, като тази година ръстът ще се ускори. През юни, 36,2% от основните домакински уреди, продадени магазините на марката LG в Корея, са били на абонаментна основа. Този модел, особено популярен сред младите корейски потребители, постепенно се въвежда на световните пазари. Например LG стартира LG Rent-Up в Малайзия, предлагайки абонаменти за девет продукта, включително перални машини, сушилни и хладилници.

Нещо повече, LG ускорява развитието на нови бизнеси. Бизнесът с интелигентни фабрики, който съчетава производствения опит на компанията с изкуствения интелект, се очаква да получи поръчки на стойност 300 млрд. корейски вона тази година, разширявайки клиентската си база в индустрии като полупроводници и биотехнологии. Освен това, партньорството на LG с ChargePoint, водеща компания за зареждане на електрически превозни средства в Северна Америка, ще даде тласък на бизнеса със зареждане на електрически превозни средства чрез комбиниране на зарядните устройства на ChargePoint с решенията на LG за реклама на търговски дисплеи, „LG DOOH Ads", създавайки нови пазарни възможности.

LG Home Appliance & Air Solution Company генерира приходи за второто тримесечие в размер на 8,84 трлн. коейски вона и оперативна печалба от 694,4 млрд. корейски вона. В сравнение със същия период на миналата година приходите са се увеличили с 11%, а оперативната печалба - с 16%, отбелязвайки най-високите приходи за едно тримесечие и най-силната оперативна печалба за второ тримесечие досега.

През второто тримесечие стратегията на LG за зониране на обема - предназначена да отговори на поляризираното пазарно търсене - се оказва ефективна, като диверсифицира продуктовата си гама и ценообразуването, за да отговори на нарастващите нужди на развиващите се пазари като Латинска Америка, Близкия изток и Африка. Приносът на новите бизнес области, включително абонаментите и продажбите в онлайн магазина на марката, подкрепя добрите резултати. С поглед напред към третото тримесечие LG възнамерява да остане гъвкава в адаптирането си към пазарните промени и да продължи да разширява своите B2B сектори, особено HVAC и уредите за вграждане. Очаква се неотдавнашното придобиване на компанията Athom, която се занимава с платформа за интелигентен дом, да създаде синергии в сектора на домакинските уреди. Освен това, LG ще използва своите глобални производствени възможности от най-висок клас, за да осигури стабилна рентабилност.

LG Vehicle component Solutions Company постига приходи за второто тримесечие в размер на 2,69 трлн. корейски вона и оперативна печалба от 81,7 млрд. корейски вона. Приходите са се увеличили с 1% на годишна база, а оперативната печалба е положителна. Приходите за това тримесечие са най-високите за всяко тримесечие, а оперативната печалба е най-силната за второ тримесечие.

Въпреки временния спад на пазара на електрически превозни средства през този период, LG отбелязва растеж, като ефективно отговоря на повишеното търсене на първокласни инфотеймънт продукти в автомобилите и планира да продължи да разширява бизнеса си с автомобилни компоненти. Тази стратегия включва увеличаване на продажбите на нови примиум продукти, както и на решения за безопасност и удобство, като например усъвършенствани системи за подпомагане на водача, в съответствие със съществуващите програми за поръчки.

LG Home Entertainment Company отчита приходи за второто тримесечие в размер на 3,62 трлн. корейски вона и оперативна печалба от 97 млрд. корейски вона. Приходите са се увеличили с 15 % в сравнение със същия период на миналата година, благодарение на възстановяването на търсенето в Европа - ключов пазар за примиум OLED телевизори. Ръстът продължава и в бизнеса със съдържание и услуги на webOS. Въпреки това, оперативната печалба отбелязва спад поради увеличените разходи, включително нарастващите цени на LCD панелите.

Очаква се общото търсене на пазара на телевизори да отбележи лек ръст през третото тримесечие в сравнение с миналата година, като се очаква примиум OLED телевизорите да се представят по-добре от по-широкия пазар. LG ще се стреми да поддържа оперативна ефективност чрез минимизиране на разходите, като например нарастващите цени на LCD панелите, чрез увеличаване на продажбите на OLED телевизорите.

LG Business Solutions Company отчита приходи за второто тримесечие в размер на 1,46 трлн. корейски вона и оперативна загуба от 5,9 млрд. корейски вона. Приходите се увеличават с 9,9% на годишна база, благодарение на разширените продажби на стратегически продукти като LED табла, електронни бели дъски и монитори за игри. Въпреки това, рентабилността е повлияна от увеличението на разходите, включително цените на LCD панелите, и продължаващите инвестиции в области на растеж като зареждане на електрически превозни средства и роботика.

През третото тримесечие се очаква да продължи пазарният ръст на първокласни продукти като търговски дисплеи и монитори за игри. Компанията ще се съсредоточи върху разширяването на продажбите на стратегически продукти и подобряването на рентабилността чрез ефективно управление на ресурсите.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.