• 19 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7582
  •  GBP / BGN 2.3222
  •  CHF / BGN 2.0833
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Елена Поптодорова: След опита за покушение срещу Тръмп ще се търси пробив в сигурността

Елена Поптодорова: След опита за покушение срещу Тръмп ще се търси пробив в сигурността

/КРОСС/ След опита за покушение срещу Тръмп ще се търси пробив в сигурността. Разпространява се непроверено твърдение на участник в митинга, който казва, че е видял човек да се качва по покрива на съседна сграда. Дори предупредил офицери, които обаче не знаели какво да направят. Това може да не е автентична информация, но стрелецът така или иначе е достигнал до мястото, от което е стрелял, съвсем необезпокояван. Това каза дипломатът Елена Поптодорова - бивш посланик в САЩ, в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

По думите й провокациите на бившия президент също ще бъдат коментирани като мотив за атаката. "Омразата между републиканци и демократи е небивала, затова беше важно Байдън да реагира бързо. Тръмп вече е изразявал опасения от това, че може да се посегне на живота му, затова ще се обмислят стъпки за засилване на физическата му защита. САЩ имат тъжна статистика на убити и атакувани президенти. Сред убитите са Линкълн и Кенеди, а опити за покушения имаше срещу Обама, Рейгън, Форд, Труман, двамата Рузвелт", коментира тя. И предположи, че извършителят може да е самотен стрелец.

"Със сигурност ще има пламенни речи на конференцията на републиканците след това злощастно събитие, то ще бъде употребено политически. Образът на Тръмп може да бъде героизиран в кампанията", допълни дипломатът.

Според нея в САЩ трябва да се контролира специфичната култура на носенето на оръжие. "Следва да се променят условията за притежание, това е хроничен проблем в Щатите. Независимият кандидат за президент Робърт Кенеди-младши припомни съдбата на баща си и чичо си и засегна темата на оръжията. Проблемът е тежък и страшен, но предлаганите промени срещат отпор от собствениците на оръжия", посочи Поптодорова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Мда-а-а и аз съм на мнение, че госпожа Кремова ще да е изключително компетентна в областта на сигурността на търговски обекти и летищни комплекси. По другите теми аудиторията ще се възрадва на нейното медийното отсъствие.

14.07.2024 18:44:58

Анонимен

Dolnoprobna KURVA

14.07.2024 17:19:53

Анонимен

Малеее, колко е трогателна горката. Обединените усилия на визажиста и на Фотошоп не са успели да прикрият колко е грозна. И глупостта и е непроменена. Много думи, много баналности и никакъв анализ. На това му викат словоблудие.

14.07.2024 12:06:17

Анонимен

Компетенциите и силата на Ленчето са в други области и най-малко в тази на сигурността.

14.07.2024 11:20:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.