• 22 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8021
  •  GBP / BGN 2.3475
  •  CHF / BGN 2.0851
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Международна конференция в София чертае бъдещето на децата

Международна конференция в София чертае бъдещето на децата
Гости от 60 държави обсъждат ранното детско развитие и подкрепата за семейства от уязвими групи

/КРОСС/ Бъдещето на децата, връзката между проблемите в детството и кариерното развитие, подпомагането на семейства от уязвими групи са само част от темите, които ще обсъжда най-голямата конференция за ранно детско развитие в София.

Организатор на събитието е Международната асоциация Step by Step (ISSA), а съорганизатор е фондация „Тръст за социална алтернатива".

В продължение на 3 дни над 400 професионалисти и експерти от 60 държави ще обсъждат теми като ранното образование и последващите стъпки към средно и висше образование. Теми като подпомагането на младите майки, подкрепа за уязвими общности, образователни потребности и държавна подкрепа за най-малките, ще
бъдат обсъждани от 22 до 24 октомври в х-л „Милениум", София.

Сред основните говорители ще бъдат Лиана Гент, изп. дир. на Международната асоциация „Стъпка по стъпка", Джеймс Кейрн от Центъра за развитие на детето към Университета Харвард в САЩ.

От българска страна ще участват министърът на образованието и науката Галин Цоков, на труда и социалната политика Ивайло Иванов, Сара Перин, изп. дир. на фондация „Тръст за социална алтернатива".

Фондация „Тръст за социална алтернатива" е една от най-големите български неправителствени организации в подкрепа на хората в неравностойно положение.

Сред най-популярните програми на ТСА са „Заедно: Здраво бебе, здраво бъдеще", която свързва млади майки с квалифицирани медицински сестри, които ги подкрепят през първите две години на отглеждане на бебето.

Емблематичен проект, в който фондацията участва е и Мрежата за ранно детско развитие в ромска общност, фокусирана върху осигуряването на качествени ранни детски услуги за ромските деца.

Благодарение на усилията и на „Тръст за социална алтернатива", в момента общинските детски градини в София са безплатни, а предучилищното образование е достъпно за всички деца в България.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.