• 20 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7532
  •  GBP / BGN 2.3297
  •  CHF / BGN 2.0675
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Министър Милошев даде началото на първото заседание на работната група, след проведеното обществено обсъждане, по създаване на туристически гаранционен фонд

Министър Милошев даде началото на първото заседание на работната група, след проведеното обществено обсъждане, по създаване на туристически гаранционен фонд

/КРОСС/ Министърът на туризма даде началото на първото заседание на работната група, след проведеното обществено обсъждане, по създаване на туристически гаранционен фонд. Работната група ще разгледа всички 53 постъпили мнения, становища и препоръки от физически и юридически лица касаещи Закон за изменение и допълнение на Закона на туризма и създаване на гаранционен фонд за фирмите, извършващи туроператорска дейност. На своите заседания работната група предстои да подготви справка по смисъла на Закона за нормативните актове и да оформи окончателен проект на Закон за изменение и допълнение на Закона на туризма.

Работната група е в разширен състав, който освен неправителствените организации: Българска асоциация на туристическите агенции, Обединение Бъдеще за туризма, Българска асоциация за изходящ туризъм, Асоциация на българските туроператори и туристически агенти, Българска асоциация за устойчив туризъм, Българска асоциация на туристическите агенции, Сдружение Туризъм, Асоциация на инкаминг агенциите, Българска хотелска асоциация, Български съюз по балнеология и СПА туризъм, Асоциация на българските застрахователи, включва и експерти от Министерство на икономиката и индустрията, Комисията за финансов надзор и Комисия за защита на потребителите.

„В рамките на законоустановения срок за обществено обсъждане получихме 53 мнения, становища и препоръки от физически и юридически лица по създаването на туристически гаранционен фонд. Бенефициер на този гаранционен фонд ще бъде крайният потребител. На първо място той трябва да се чувства защитен при всякакви форсмажорни обстоятелства, а това смятам ще повиши и доверието в туроператорите", каза министърът на туризма Евтим Милошев, докато даваше начало на заседанието на работната група.

Министърът на туризма подчерта още, че основната задача е да бъдат изгладени противоречията по отношение на текстовете, с които една или друга част от бранш имат несъгласие.

„Министерството на туризма ще бъде изцяло в помощ на едно позитивно решение на тази група. Уверявам Ви, че няма политически, бизнес или икономически интереси в Министерството на туризма как да изглежда гаранционният фонд в туризма. Той е в помощ на пазара и сектора", изтъкна още министър Милошев.

Пресцентър на Министерството на туризма

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.