• 18 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.3436
  •  CHF / BGN 2.0851
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Евтим Милошев: Всичко, което е добро за страната, е добре за туризма

Евтим Милошев: Всичко, което е добро за страната, е добре за туризма

/КРОСС/ Туризмът е встрани от политическия процес, но е пряко зависим от него. Всичко, което е добро за страната, е добре за туризма. Всичко, което тежи политически, влияе пряко върху туризма. Това каза служебният министър на туризма Евтим Милошев в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

По думите му летният туристически сезон е започнал добре. За месец юни ома около 1 милион туристически регистрации. Той очаква ръст с около 10% в сравнение с 2023 г.

Проблем с работната ръка в сектора е факт, но той е факт във всички сфери на икономиката. „Когато свърши този сезон, ще инициирам един много важен междуведомствен диалог с всички заети въобще в идеологията на пазара на труда в България. Трябва да се вземат по-концептуални мерки, защото проблемът с работната ръка, особено с гражданите от трети страни, не зависи само от консулските служби и външно министерство, а и от ДАНС, от Агенцията по заетостта, от Министерството на труда, от служба „Миграция", от Държавната агенция за бежанците. Това е един сложен процес", подчерта служебният министър.

България има много сериозни традиции в областта на туризма. Трябва да бъде издигнат престижа на професиите в областта на туризма, а кадрите трябва да бъдат подготвяни още от средното образование. „Дуалната система предоставя много възможности. Тя дава облекчения и на работодателите и перспектива на подрастващите", посочи Милошев.

Здравната помощ е част от туристическия продукт. Проведени са междуведомствени срещи и по този въпрос. „Здравното министерство винаги е помагало да командирова персонал и технически средства, където има нужда. Но трябва и гражданите да си знаят правата, да си видят здравните застраховки какво покриват и какво не", допълни служебният министър.

Водата по Българското Черноморие е с отлично качество и това показват данните на редица източници, подчерта Евтим Милошев. „Чета ежедневно. В нашето министерство ние се занимаваме с този въпрос, гледаме сводки, имаме органи, които са по морето", допълни той.

Министерство на туризма работи активно и с КЗП за защита правата на потребителите.

БНТ, „Денят започва с Георги Любенов"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.