• 09 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7711
  •  GBP / BGN 2.3183
  •  CHF / BGN 2.0860
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

На 19 юни от 19 ч., Людмил Ангелов и Румен Цветков на камерна сцена в зала „България“

На 19 юни от 19 ч., Людмил Ангелов и Румен Цветков  на камерна сцена в зала „България“

/КРОСС/ Седмицата на „Софийски музикални седмици" започва с рецитал на популярния на пет континента и любим на българската публика пианист Людмил Ангелов, който заедно със световно признатият майстор на виолата и кралски виолист на Испанската Кралска Опера във Валенсия Румен Цветков, ще изпълнят камерна зала „България" със съвършен звук и образи от Ф. Шуберт - Соната "Арпежионе" за виола и пиано, Дж. Енеску - "Концертна Пиеса", Ал. Глазунов - "Елегия" за виола и пиано, "Медитация" за цигулка и пиано, П.И. Чайковски - "Ноктюрно" (версия виола В. Борисовски); "Мелодия"; "Пеццо Капричиозо" (версия виола Р. Цветков).

Людмил Ангелов е изнасял рецитали, концерти c камерна музика и е бил солист на реномирани оркестри, под палката на световноизвестни диригенти. Свирил е в Берлинската филхармония, „Музикферайн" във Виена, Концертгебау" в Амстердам, „Плейел" и „Гаво" в Париж, „Линкълн Център" в Ню Йорк, „Ла скала" в Милано и къде ли не по света.

Известен и признат в света на музиката е като един от големите съвременни интерпретатори на Шопен. Канен е за жури на международни конкурси, между които "Фр. Шопен" във Варшава през 2010, 2015 и 2020 година. От сезон 2011/2012 той преподава като почетен професор в Нов български университет, където ежегодно изнася и голям майсторски клас.

Румен Цветков е професор по виола и камерна музика в консерваториите в Мадрид (MusicalArts) Испания, "Fontys Conservatory"- Нидерландия и Нов Български Университет. От сезон 2012-2013, Румен Цветков е соло виолист на Симфоничния оркестър на Испанската Кралска Опера във Валенсия по лична покана на Маестро Зубин Мета.

Румен Цветков провежда майсторски класове в САЩ, Европа и Азия . По покана на известния клавирен институт Ван Клайбърн (САЩ), е гост-артист на програмата за камерна музика, a oт 2005 година насам е член на Американската Виолова Асоциация.

Маестрото концертира с виоли направени от Симон Шодлер през 1785 -„Тhe Time" (Времето), Джузепе Джакетти ди Рома и виола от „Руският Страдивари"-Тимофей Подгорни наречена „Поетът".

Според световната музикална критика, за Румен Цветков е написано: "Неговият звук притежава безкрайни цветове"- Лос Анжелис Таймс; "Приказно музициране и неповторимо присъствие" - Манхаймер Морген.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.