• 15 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7650
  •  GBP / BGN 2.3153
  •  CHF / BGN 2.0836
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Облачно и дъждовно време с гръмотевици

Облачно и дъждовно време с гръмотевици
В планините няма да е подходящо за туризъм

/КРОСС/  Облачно ще е над страната в събота, най-вече над Източна България. Обявени са предупредителни кодове за силни валежи в Източна България.

В София максималната температура ще е 27 градуса, ще има значителна облачност с дъжд. Подобна е и прогнозата за Велико Търново. В Пловдив ще е 30 градуса, но и там няма да липсват облаци, предава БГНЕС.

В планините няма да е подходящо за туризъм. За всички планински курорти у нас се предвижда значителна облачност с дъжд. За Пампорово 16 градуса, Боровец - 18, в Банско и Добринище градусите са по-високи - около 25. Значителна облачност и дъжд ще има на Алеко на Черни връх, а на връх Ботев в Стара планина прогнозата е за 8 градуса и повече дъжд.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви жълт код за интензивни валежи в Бургаска област. Предупреждението е за днес, 31 август.

Очакваните количества на валежите са до 25-30 литра на квадратен метър, локално са възможни и повече. Ще има и условия за градушки.

Над Източна България ще се задържи облачно с валежи от дъжд. В югоизточните райони ще са интензивни и значителни по количество. В останалата част от страната ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София - около 27°.

По Черноморието ще е дъждовно, по южното крайбрежие със значителни количества. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, по-значителни в следобедните часове. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 19°, на 2000 метра - около 12°.

В първия септемврийски ден - неделя, вероятността за валежи намалява, ще има и повече слънчеви часове. В източната половина от страната вятърът ще е умерен, със северна компонента.

Максималните температури, прогнозира НИМХ, ще бъдат между 27 и 32 градуса.

В началото на новата седмица ще преобладава слънчево време, но отново, главно в следобедните часове, над източните и планинските райони ще има по-значителни увеличения на облачността, на места ще има и краткотрайни валежи, във вторник са възможни и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Температурите слабо ще се повишат.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.