• 27 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8298
  •  GBP / BGN 2.3159
  •  CHF / BGN 2.0405
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Правила за пране и почистване на велурени маратонки

Правила за пране и почистване на велурени маратонки

/КРОСС/ Маратонките от велур са с голямо търсене, защото изглеждат стилни и са комфортни. Единственият недостатък на такива спортни обувки е, че се замърсяват много бързо. Но велурът се поддава на почистване и ако е силно замърсен - той дори може да се пере.

Маратонките от велур не губят привлекателния си външен вид, ако всеки ден след носене се почистват от прахта и замърсяванията. Ако следвате препоръките на специалистите, тогава може лесно да се избегне силното замърсяване на велурените обувки:

Не носете велурени обувки при мокро или дъждовно време. В такива дни е по-добре е да се изберат кожени маратонки.

Напълно нови маратонки се препоръчва преди първата употреба да се третират с водоотблъскващи спрейове. Обработката трябва да се извърши предварително, за да може обувките да изсъхнат добре. Специалистите препоръчват да се прилагат спрейове в три слоя за висококачествена обработка.

Категорично е забранено използването на кремове, предназначени за кожени обувки. Те не са предназначени за велур, така че след използването им кадифената повърхност ще загуби свежия си и оригинален нов вид.
Маратонките от велур могат да се почистват със специални кърпички, които добре абсорбират влагата.

За да съхранявате обувки от велур, трябва да изберете специално място за тях. Мястото трябва да бъде добре проветрено, далеч от пряка слънчева светлина и нагреватели. Ако не се придържате към тези препоръки, материалът ще загуби своя цвят, мекота и еластичност.

Ако не е възможно да премахнете петната от повърхността на велура, тогава трябва да изчакате, докато обувките изсъхнат и едва след това опитайте друг метод за премахване на петна.

Ако по обувките ви все още има свежи петна и съществува възможност за премахването им, тогава не трябва да се колебаете. С помощта на хартиена кърпичка съберете излишната мръсотия. Всички действия трябва да се извършват внимателно и внимателно, за да не се втрие мръсотията в материала.

Източник: e-obuvki.com

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.