• 29 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Протестиращи срещу безводие временно затвориха път Е-79 край Дупница

Протестиращи срещу безводие временно затвориха път Е-79 край Дупница

/КРОСС/ Жители на с. Самораново, община Дупница, затвориха главния път Е-79 край мястото на Дупнишките барикади в знак на протест заради проблеми с водата в селото. Около 60 души от селото препречиха към 9:30 часа и двете ленти за движение, преминаха през главния път и веднага го освободиха. Други от протестиращите останаха на платното до малко преди 10:30 часа. Протестът се охраняваше от полиция, но не се стигна до проблеми. Пътуващите в двете посоки превозни средства изчакаха края на протеста, когато движението беше отворено, съобщи кореспондентът на БТА в Кюстендил.

"Целта ни е да поставим исканията си през цяла България", каза кметът на с. Самораново Райко Цветков. Той припомни, че предният протест е бил пред Общината в Дупница, но заради това, че тя е свършила своята част от работата, с поредният протест въпросът се поставя и пред другите отговорни институции. "Изпратил съм официални писма с прикрепена подписка на 360 души от предишния протест. Исканията са няколко - спешен ремонт на трасето до резервоарите на селото, допълнителен водоизточник за селото, за да може то да се обезпечи с вода и през летните месеци, като се ползва вода от река Отовица", каза Райко Цветков.

"Съвсем скоро новият затвор в село Самораново ще заработи, а очакванията са, че това ще доведе до нарушаване на захранването на селото с вода целогодишно. Искането ни към "Кюстендилска вода" е да бъдат изготвени двустранни протоколи, да се направи проверка на водомерите и да има коректно отчитане на потребената вода, както и следене на качеството ѝ. Не може да тече кал от чешмите", каза още кметът на с. Самораново.

Той уточни, че благодарение на дъжда в планината, което помогна и за гасенето на пожарите в Рила, в момента в селото има вода, но това не успокоява местните хора.

Исканията на протеста са изпратени до националния омбудсман, министъра на регионалното развитие и благоустройството, областния управител на област Кюстендил, кмета на Дупница и управителя на "Кюстендилска вода".

Източник: БТА

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.