• 28 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8079
  •  GBP / BGN 2.3482
  •  CHF / BGN 2.0880
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

НАТО потвърди, че Северна Корея е изпратила войски в Русия заради войната в Украйна

НАТО потвърди, че Северна Корея е изпратила войски в Русия заради войната в Украйна
Част от тях са разположени в района на Курск, съобщи Марк Рюте

/КРОСС/ Мога да потвърдя, че севернокорейски войски са изпратени в Русия и част от тях са разположени в района на Курск, съобщи днес генералният секретар на НАТО Марк Рюте, цитиран от Николай Желязков, кореспондент на БТА.

Toj определи тези действия като "значителна ескалация" на войната в Украйна и призова от името на НАТО те да бъдат незабавно прекратени. По неговите думи задълбочаването на връзките между Москва и Пхенян е заплаха за сигурността.

Северна Корея достави милиони боеприпаси за руската страна и подкрепя конфликт в сърцето на Европа, като по този начин застрашава световния мир, посочи Рюте. По неговите думи изпращането на севернокорейски войници в Курск показва "нарастващото отчаяние" на руския президент Владимир Путин. Около 600 хиляди руски войници са ранени или убити от началото на нахлуването в Украйна, Русия не може да продължи войната без външна подкрепа, обобщи Рюте.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Рюте е тъп, очилат и устат педал. Курск е руска територия и руснаците могат да поканят у себе си когото си поискат, без да питат НАТО. Що се отнася до отчаянието, то каритната на фронта говори че има отчаяни, но това са укрите. Вече се започна. Отказват се от границите от 1991 година, сега ще настояват за границите от 2022 година, ама и от тях ще се откажат. Руснаците практически нищо вече не може да ги спре да превземат Харков и Киев. В момента се лигавят с укрите и ги чакат да узреят без ток в студовете. Рюте като е толкова съпричастен да прати натовски войски в Украйна, ама нещо не ще, че ще ги разкостят там. Във ВСУ има над 20 000 наемници и един Господ знае колко редовни военни има от щатите и НАТО, къде по щабовете, къде в разуднаването, къде като съветници, къде като командири на диверсионни групи. И какво? Руснаците нещо да пискат? Не, просто ги избиват приоритетно. Слава на Русия.

Преди 53 минути

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.