• 21 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7516
  •  GBP / BGN 2.3309
  •  CHF / BGN 2.0618
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Даниел Вълчев: Съвременните образователни системи са в криза

Даниел Вълчев: Съвременните образователни системи са в криза

/КРОСС/ 15 септември заедно с 24 май са най-важните дати в българския календар. Това е връзката между тези, които ние сме били, и нашите деца. Това каза Даниел Вълчев - декан на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски", в предаването „Тази неделя".

Хората в цял свят очакват две неща от училището - да даде знания на децата и да продължи тяхното възпитание, което би трябвало да е започнало в семейството. Съвременните образователни системи, според него обаче са в криза и по двете линии. „Ролята на учителя днес се е променила - да подреди знанията и да предизвика традиция на критично мислене у децата, за да могат те да различават кое е вярно и кое не", каза Вълчев.

Другото очакване от учителите е да попълнят дефицитите на родителите. „Това е изключително голяма отговорност и някога е можело да бъде покрита. Фигурата на учителя е продължение на фигурата на родителя. За съжаление в момента самото българско семейство не е в особено добро здраве, ние сме разколебани какво да разрешим и какво не. Това се пренася върху учителя - ако едно дете не уважава родителите си, ами съседите и т.н., то няма да уважава и учителя", добави Вълчев.

Децата трябва да знаят, че различието трябва да се уважава и различните хора са също хора със същите права, със същия морален статус, заяви бившият министър на образованието по повод приетите промени в Закона за предучилищното и училищно образование, касаещи забрана на джендър пропагандата в училищата. „В информацията няма нищо лошо, даже напротив", смята Даниел Вълчев.

бТВ, „Тази неделя"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Родителят е функция на състоянието на държавата и моралът в нея.

15.09.2024 17:08:44

Анонимен

Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк---- https://do.my/texx

15.09.2024 14:05:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.