• 29 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Габриел Вълков от БСП: Младите влизат в политиката с много по-високо ниво на морал от предишните поколения

Габриел Вълков от БСП: Младите влизат в политиката с много по-високо ниво на морал от предишните поколения

/КРОСС/ Габриел Вълков - кандидат за народен представител в 51 НС, „Обединена левица", пред Илиана Беновска в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2 и Канал 3 на 28.09.2024

Как е успял да оглави листата на Обединена левица в 23 МИР? Налагането на младите в БСП.

„Казвам добър ден на младия Габриел Вълков, който успя да оглави листата на Обединена левица в 23 МИР София, как стана тази работа?", попита водещата Илиана Беновска. Габриел Вълков отвърна, че левицата е осъзнала, че повече така не може, трябват нови лица и политики. За пръв път в София е заложила на младите. Атанас Атанасов, който е на 32 години, води 24 МИР. Вълков добави, че е на 27 и е най-младият водач на листа от всички партии.

„Задаваме, ти си бил още дете, от 10 години въпроса кой и на какво основание иска, но и може ли да управлява България? Ти можеш ли да управляваш?", попита водещата Илиана Беновска. Събеседникът ѝ отвърна: „Да управлявам още е рано! Въпрос на време и опит! Хубавото на това, че от 10 години се занимавам с политика, че няма да вляза като някои, които за първи път прекрачват прага на Парламента. Много пъти съм бил там по покана на различни депутати, различни каузи сме защитавали. За последно защитихме закона за доброволчеството, който 15 години се върти в Парламента. Младите хора, които са доброволци, не са защитени по никакъв начин, искаме да регулираме това. И 15 години Парламентът не го приема, според мен защото от него не може да се открадне, не е магистрала да сложиш комисиона в джоба! Това са проблеми, заради които ние влизаме в политиката!".

„От опит ще ти кажа, че тази машина е тегава! И не защото няма как, а защото много от хората, които я управляват, са си седнали уютно на столчетата и не искат облагите, които имат, да ги загубят. Няма ли и ти да се увлечеш и да си кажеш - я и аз тук в джобжето?", попита Беновска. Вълков отвърна, че според него младите влизат в политиката с много по-високо ниво на морал от предишните поколения. Той добави: „След толкова години преход ни е писнало да живеем в такава държава! Това не е държавата, която искаме и това ни мотивира да влезем в политиката!". Той обясни, че с младежите от всички леви партии са си поговорили за проблемите на младите хора. Има няколко извода, които са залегнали в младежка платформа. Основните проблеми са свързани с първия дом, първата рабата и първото дете, което да му се роди. Тези три базови стъпки държавата трябва да осигури като гръб! Образованието не е обвързано с пазара на труда. Половината от младите хора, които завършват, не могат да си намерят работа, защото са учили нещо от което държавата няма нужда. Тук идва регулаторната функция на държавата, която трябва да направи общ план с бизнеса.

„С теб и преди сме говорили за образованието, аз обичам да цитирам Орбан, който наистина се грижи за образованието, за първата работа, първото дете!", продължи Беновска. Вълков отвърна, че в София един апартамент струва 200 000 лева и няма как млад човек с 2 000 лева заплата да си купи. Държавата трябва да се намеси и да даде равен старт на хората. Нужни са по-нисколихвени кредити, държавно гарантиране и т.н. Беновска каза: „Не ме питай как съм возила 3-4 деца до училище! Знаеш ли защо създадохме Радио К2? Налагаше ми се да водя едното на балет, второто на английски, третото не знам къде и прекарвах сума ти време в колата, губех връзка с това какво се случва. Казах си, ще направя едно политическо радио, за да ми разказват какво се случва, да не губа ритъм и като се върна вечерта да съм в час! Всички казваха - никой няма да ти слуша политическото радио! Но не се оказа така!".

„Важно е обаче да не се загуби връзката с възрастните хора! Родителите, бабите и дядовците са много важни! Аз гледам по моите деца. Трябва да ми се даде вдъхновение, защото населението застарява. Вие се страхувате да раждате, ние живеем прекалено дълго с бастунче в ръка!", продължи Беновска. Вълков отвърна, че България всъщност е страната с най-къса средна продължителност на живота. Той продължи, че проблемът с демографията в България всъщност е най-сериозен, защото той засяга бизнеса, социалната система, пречи по всички параметри в развитието. Затова държавата трябва да инвестира в младите семейства.

Вътрешните битки в БСП.

„Каква е интригата в БСП?", попита водещата. Габриел Вълков отвърна, че интрига няма, каквото било - било и гледат напред! „Атанас Зафиров готин ли е?", продължи Беновска. Събеседникът ѝ отвърна: „Не е лош! В момента изпълнява функциите председател на партията! След като минат изборите ще се избират нови председатели на всички нива и нов национален председател!".

„Преди малко показахме твоо снимки с Иван Таков, който временно бе отстранен като председател на БСП - София, но бе възстановен!", продължи Беновска. Вълков отвърна, че с Таков работят в София, той е бил един от хората, които са настоявали за смяна на водачите в столицата с млади хора и е успял да го постигне. Той бе категоричен: „Самият Таков е по-млад и вижда изчерпването на старите лидери, и Бойко Борисов, и Делян Пеевски, които в момента са запушили системата!", категоричен бе той. Вълков добави, че трябва да има и приемственост, затова в листите има и по-възрастни хора с повече опит!".

Може ли БСП да управлява с ГЕРБ?

„Бойко Борисов ви предложи под мустак БСП да работи с ГЕРБ?", попита водещата. Вълков отвърна, че не вижда как това може да стане, защото двете партии се различават политически твърде много. Според него ГЕРБ са на принципа - дайте да построим нещо, от което можем да приберем. Те изобщо не мислят за младите хора.

„Не те ли е страх, че така ще настроиш сума ти политици срещу себе си, защото на кормилото са все улегнали в собствения си комфорт?", попита Беновска. Габриел Вълков отвърна: „Който го е страх от мечки да не влиза в гората! Вярвам, че имам подкрепата на много млади хора, леви хора, които искат точно тези промени. Вярвам, че с тях можем да променим нещата!".

„Ти в 23 МИР си с Рая Назарян от ГЕРБ, Кирил Петков от ПП, Цончо Ганев от „Възраждане", Павела Митова от ИТН, АПС Веселин Пенев! Това ще бъде борбата!", подчерта Беновска. Вълков отвърна, че няма да бъде лесно, но залагат и на хора с опит, като Наталия Киселова, Атанас Мангъров, Борис Панкин.

Принципите в политиката.

Беновска пусна част от въпросите, които задава на политиците:

Политико! Говори с нас. Разкажи всичко. Питай ни. Чуй ни. Не ни купувай - спечели ни. Покажи алфа мъжкарство. Отречи. Признай. Закълни се в честта се. Пречисти се. НЕ ме покорявай и подчинявай. Ако не можеш, се скрий. Погледни се. Рекламният ти образ е вехт. Опознай ни. Не ни контролирай - не ставаш. Подчини ни се. Получаваш обичта само ако си победител.

Беновска попита: „Вярно ли е последното, че получаваш обичта, само ако си победител?". Габриел Вълков отвърна, че има нещо вярно, всички обичат победителите, тези, които са на гребена на вълната. Въпросът е, че те не винаги са най-добрите. В България тези, които са на върха, не са нито харесвани, нито обичани!

„Ще ни купуваш ли?", продължи Беновска. Вълков отвърна, че няма намерение да купува никого. Идва с идеи, с които да промени държавата, да даде равен старт на всеки и така да се осигури развитието на България!

„Изполвахме модерното определение алфамъжкарство! Мъжкар ли си?", попита водещата. Събеседникът ѝ отвърна: „Безспорно! Личи и по протестите, които правихме срещу ръководството на партията!".

„Знаеш ли как ще ти задам любимия си въпрос. Преди време на пресконференция на БСП влизам в залата на НДК и виждам 20 мъже със свлечени рамене, прегърбени. Взех микрофона и питам - вие имате ли политически тестостерон? Не сексуален, а политически, за да успеете да наложите АЕЦ „Белене"? Изведнъж всички прибраха коремите и се изпъчиха. Вие, младите, имате ли воля?", попита Беновска. Вълков отвърна: „Ако ние младите нямаме, здраве му кажи! Имаме волята и затова влизаме! По-опитните често са и по-зависими! Те може и да имат политически тестостерон, но има и някой, който да ги натисне, да изпият по едно мазно турско кафе в нечий скут и всичко да приключи! Затова вярвам, че младите можем да направим промяната, защото сме независими, не зависим нито от Пеевски, нито от Борисов!".

„Умишлено ли пропускаш Доган?", попита Беновска. Вълков отвърна, че според него в момента Доган не е част от активната политика. Той по-скоро е задкулисен играч.

Водещата попита какво е мнението му за Ивелин Михайлов. Вълков отвърна, че едва ли „Величие" ще влязат в 51 НС. Що се отнася до Костадинов, според Вълков той също се бори за промяна, въпросът е доколко тези, които от дълго време са в Парламента, са останали независими. Това се отнася за всички партии. Затова трябва да извадят нови млади кадри.

Общественият договор.

Вълков написа: „Назависимост! Солидарност! Равен старт! Инвестиции в бъдещите поколения! За да има държавата бъдеще!".

Беновска се обърна към Вълков: „Обещай ни и министър на щастието! В Абу Даби, една от най-развитите държави в ОАЕ, има министър на щастието и тя е жена! Това е много важен въпрос!". Вълков отвърна, че с конкретните политики могат да направят хората щастливи, не е нужен отделен министър, за да ни развеселява! Вълков добави в своя списък: „През политики можем да направим България щастлива!". Така завърши разговорът между Габриел Вълков и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване "Беновска пита" в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2, Канал 3 и по "Радио К2" на 28-и септември 2024 година.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.