• 24 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7568
  •  GBP / BGN 2.3502
  •  CHF / BGN 2.0721
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Боян Чуков: Срещата на ООН за бъдещето е опит за налагане на неолибералните концепции на глобалистите

Боян Чуков: Срещата на ООН за бъдещето е опит за налагане на неолибералните концепции на глобалистите

/КРОСС/ През тази седмица лидерите на страните, събрани на годишната среща на ООН, са изправени пред ключови предизвикателства: сътрудничество не само по спешни въпроси, но и модернизиране на международните институции, създадени след Втората световна война.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призова на „Срещата на върха за бъдещето" да се възстанови ангажиментът към мултилатерализма и да се адаптира глобалната структура към съвременните заплахи - съобщи ABC News.

На тазгодишната среща повече от 130 световни лидери ще обсъдят ключови въпроси, включително конфликтите в Газа, Украйна и Судан и нарастващия риск от разпространение на войната в региона. Двудневната среща на върха започна в неделя и дипломати казаха, че някои страни, включително Русия, все още се противопоставят на окончателния документ, който трябва да бъде приет.

Агнес Каламард, генерален секретар на Amnesty International, предупреди: „Ако пропуснат тази възможност, потръпвам, като си помисля за последствията. Нашето общо бъдеще е заложено на карта". Емоционални думи, но лицемерни.

На предстоящите срещи официално фокусът на САЩ ще бъде върху прекратяването на конфликтите, тъй като приблизително 2 милиарда души живеят в разкъсвани от война райони. Освен това войната в Газа и новата ескалация на насилието между Израел и Ливан ще бъдат в светлината на прожекторите.

Един от любопитните и екзотични моменти на срещата вероятно ще бъде последното голямо представяне на президента на САЩ Джо Байдън, който ще се обърне към световните лидери.

Американският посланик Линда Томас-Грийнфийлд посочи, че най-уязвимите страни по света зависят от напредъка, постигнат на тези срещи. По-ясно казано, ако светът не живее по „правилата", наложени от глобалния финансов капитал.

Френският президент Еманюел Макрон и британският премиер Кийр Стармър също ще присъстват, докато руският президент Владимир Путин и китайският президент Си Дзинпин изпращат своите външни министри.

Гутериш предупреди за нарастващото чувство за безнаказаност в света, където изглежда, че всяка държава или военен субект може да прави каквото си поиска без последствия. „Нивото на безнаказаност е огромно", каза той, подчертавайки спешната необходимост от укрепване на глобалното сътрудничество и възстановяване на доверието. Но Гутериш пропусна да посочи за кого точно „нивото на безнаказаност е огромно". Няма и да каже.

Официалният наратив на ООН е външно миролюбив и търси разбирателство между държавите.

Прави впечатление, че Русия и Китай изпращат своите външни министри. Защо? С мероприятието „Среща на върха за бъдещето" в ООН се налага тенденцията за следване на дневният ред на Римския клуб. В ООН се налага реализирането на публично известните концепции на Клаус Шваб от Световния икономически форум(СИФ) в Давос като „Четвъртата индустриална революция".

Или по-просто казано, „Срещата на върха за бъдещето" е пореден опит за налагане на света на неолибералните концепции на глобалистите като познатите „трансхуманизъм", „инклузивен капитализъм", „цифров концентрационен лагер" и други.

Си Дзинпин и Владимир Путин отхвърлиха преди няколко години налаганата концепция за развитието на света от Римския клуб и СИФ в Давос (разбирай от глобалния Запад). Защото Китай и Русия започнаха да се суверенизират. От същата „опера" бе и рекламираната шумно преди време „Концепция за устойчиво развитие".

Реално става въпрос за силово хомогенизиране с благи лакърдии на населението в света и методично разрушаване на съществуващите различни цивилизационни кодове на човечеството.

Разбира се, „Срещата на върха за бъдещето" е опакована в свръх хуманно звучащ наратив.

Едно време при подобни случаи моят приятел и кинорежисьор Рангел Вълчанов ми казваше с иронична усмивка: „Това изглежда на нещо, което е опаковано с лъскав златист станиол, вързано с красива розова панделка, но ... смърди отвратително".

 

Източник: Боян Чуков, Телеграм/Епицентър

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тоз е уникален чук, зомбиран тъп цървул, жалък руски еничар повтарящ, като папагал руските опорки.

Преди 34 минути

Анонимен

Неолиберализма означава колониализъм с кадифени ръкавици.

Преди 5 часа

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.