• 08 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7625
  •  GBP / BGN 2.3196
  •  CHF / BGN 2.0829
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Юлиан Попов: Държавата се справя добре с кризите, когато настъпи кризата

Юлиан Попов: Държавата се справя добре с кризите, когато настъпи кризата
Интервю с бившия министър на околната среда и водите

/КРОСС/ Мобилните станции показват, че въздухът в Елин Пелин след взривовете не е замърсен и няма завишение на фините прахови частици. Местните хора обаче твърдят, че в района се е усещала задушлива миризма на изгорели гуми. Можем ли да се доверим на измервателните станции, отчитащи данните за замърсяването на въздуха в района? Темата в предаването „Пресечна точка" бившият министър на околната среда и водите Юлиан Попов.

"Да, гледах данните от станцията. Тя е модерна, много добра и е мобилна. Тя беше изпратена през нощта от министъра на околната среда и водите на място и мери през цялото време. Стойностите действително падат", подчерта той.

И допълни, че "вятърът може да помогне за изчистване на въздуха". "Той помага да се разнесе, но очевидно този взрив не е нещо, което може да предизвика дълготрайно замърсяване на въздуха. Освен праховите частици, другите елементи, които се следат, не показаха повишение. Това означава, че няма отровни елементи във въздуха, така че дори в някакъв момент заради вятъра да се разнесе някакво малко по-високо равнище на фини прахови частици, това не трябва да бъде основание за притеснение", категоричен е той.

Попов коментира и въпроса как реагира държавата про справянето с кризи."Аз би казал, че този въпрос има два ясни отговора. Държавата се справя добре и държавата се справя зле. И двете са еднакво верни. Държавата се справя добре, когато настъпи кризата. Ето, в момента, в който настъпи кризата, веднага екипите са там, министърът на оконната среда, мисля, че беше първият там. После идват и другите. При всички пожари виждаме много-много бързо действие от страна на правителството. Дали превентивната дейност е на необходимото равнище? Мисля, че не е. Това се вижда и от множеството пожари, които по принцип се очакват. През лятото има високи температури, те стават все по-екстремни, все по-дълготрайни. Така, че държавата трябва да е готова за тези пожари. Същото е и с наводненията", обсни той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.