• 22 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7516
  •  GBP / BGN 2.3309
  •  CHF / BGN 2.0618
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Костадин Костадинов: „Възраждане“ не е за продан и не изневерява на принципите си

Костадин Костадинов: „Възраждане“ не е за продан и не изневерява на принципите си

/КРОСС/ Председателят на „Възраждане" - Костадин Костадинов, направи няколко важни изказвания в радио интервю в предаването " Беновска пита" в Радио К2, в което очерта основните приоритети на политическата организация и плановете за участие в управлението на България.

Костадинов заяви, че „Възраждане" за четвърти пореден път внася законопроекта за чуждестранните агенти в Народното събрание, но все още среща силна съпротива и дезинформация в медиите. Той подчерта, че законът е вдъхновен от американския закон FARA, а не от руския, както често се твърди. Целта на законопроекта е да осигури публичност и прозрачност за организациите, финансирани от чужбина, като санкции се предвиждат само при липса на обявяване на такива финансирания.

Костадин Костадинов остро критикува неправителствения сектор в България, заявявайки, че голяма част от него е финансиран от „Америка за България" и служи на чужди интереси. Той отрече обвиненията, че законът ще засегне получатели на помощи за лечение или други търговски сделки.

"Изрично е записано, че всички помощи, които се получават за лечение, включително и тези, които идват по линия на Международния червен кръст, не влизат в тази категоризация. Нашият призив е един и той е много простичък към всеки, който се упражнява по тази тема - да отвори закона и да го прочете. Защото се говори, че ако някой бил получил, включително за реклама в ютюб за монетизиране на канала, също щял да бъде чужд агент. Търговските сделки са изключени от обхвата на закона.", каза в интервюто Костадинов.

Председателят на „Възраждане" коментира, че политическата организация е готова да работи с всяка друга партия, която споделя техните приоритети, но само ако те се съгласят с основните им политически цели: референдум за членството на България в еврозоната и НАТО, предоговаряне на условията за членство в ЕС, прекратяване на помощта за Украйна и вдигане на санкциите срещу Русия.

Костадинов изтъкна, че „Възраждане" не променя позициите си в зависимост от политическата ситуация, за разлика от другите партии, които често правят компромиси и променят своите позиции заради краткосрочни политически облаги. Според него, ГЕРБ и ПП-ДБ са примери за партии, които са доказали непоследователността си, като първо отхвърлят определени съюзи, а след това влизат в тях.

Костадинов вярва, че „Възраждане" има нарастваща подкрепа в обществото, защото защитава интересите на хората и на България. Той заяви, че политическата организация няма да влезе в съюз с партии, които са водени от лични или чужди интереси, и е категоричен, че „Възраждане" не е за продан и няма да изневери на принципите си.

В заключение, той подчерта, че „Възраждане" е водена от идеята за национален суверенитет и независимост. Той предрече, че с нарастващата подкрепа от хората "Възраждане" ще продължи да играе ключова роля в българската политика, отстоявайки националния интерес пред чуждестранни влияния и интереси.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Успех!

Преди 2 часа

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.