• 23 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8074
  •  GBP / BGN 2.3468
  •  CHF / BGN 2.0885
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Стефан Янев: Бюджетът трябва да е социален, с дефицит не повече от 1, максимум 2 процента и без вдигане на данъците

Стефан Янев: Бюджетът трябва да е социален, с дефицит не повече от 1, максимум 2 процента и без вдигане на данъците

/КРОСС/ В предаването „Още от деня" по БНТ Стефан Янев, каза че се пита дали изобщо има нещо по-различно. „Виждаме послания, които водят до разсъждения „още от същото". Това значи, че ще получим още от същото. В частност прави ми впечатление, което е част от онази система от действия да се отблъскват избирателите да не гласуват е внушението от някои лидери, които казват - тези избори няма да решат нищо, напролет сме пак на избори."

Аз също съм скептик, макар че много искам тези избори да решат нещо, мзаяви Янев. „Скептик съм поради тези лидери, които показват приоритетите си. Нека да не критикувам другите партии, нека да говорим за нашите неща".

Винаги съм казвал, че парламентът е място за говорене, и тогава е ставало въпрос за червените линии, всъщност червени линии няма, защото тези, които говорят за тези червени линии, всъщност показват че нямат, защото влизат в парламента и си говорят с останалите партии, обясни Янев. „Всъщност истинсксият политически дебат, за бъдещето на България и политиките, за начина, по който се сформира едно мнозинство, кой, как взима решения и носи отговорност - този разговор го няма. Ние превръщаме политическият разговор в един вид битпазар, а това не е сериозно".

В България всички партии са малки, на базата на избирателната активност отчитаме някакви резултати, но ако вземем предвид имащите право на глас, всички партии са малки, смята Янев. „Посланията обаче са важни, защото нашите послания дават една предвидимост, отворена врата към всички български граждани и техните проблеми".

Много са големите проблеми, но първият проблем е да се направи бюджет, категоричен е Янев. „Бюджетът трябва да е социален, с дефицит не повече от 1, максимум 2 процента и без вдигане на данъците".

Трябва да се подпомагат младите семейства, така че те да могат да създадат дом и да отгледат децата си, и оттам отиваме към следващия проблем, който е демографската криза, обясни Янев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.