• 05 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7734
  •  GBP / BGN 2.3357
  •  CHF / BGN 2.0820
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Вторaта по височина кула в Япония предлага луксозни обиколки, привличайки повече чуждестранни посетители, докато вътрешният туризъм намалява

Вторaта по височина кула в Япония предлага луксозни обиколки, привличайки повече чуждестранни посетители, докато вътрешният туризъм намалява

/КРОСС/ Операторът на Токийската кула, втората по височина структура в Япония, съобщи, че ще организира луксозни групови обиколки този уикенд с приоритетен достъп до площадката за наблюдение. Ходът е насочен към привличане на заможни чуждестранни туристи, предаде Киодо.

Така наречената Токийска диамантена обиколка, струваща 7000 йени (около 50 долара) за възрастен, ще се провежда седем пъти на ден, започвайки от днес, като всяка сесия е ограничена до 10 души. Специален водач ще придружава всяка група.

Шин Маеда, президент на "Токио тауър" (Tokyo Tower), каза, че обиколката е "най-скъпата сред всички наблюдателни площадки в Япония".

Токийската кула, която е висока почти 333 метра, бива посещавана от около 2,2 милиона души годишно, като чуждестранните туристи съставляват 40 процента от тях.

На мястото, където се намира, някога е имало луксозен ресторант, който е посрещал известни личности от Япония и чужбина.

В чест на тази история, специален салон, който ще служи като сборен пункт за обиколката, ще има есенен червен мотив, отразяващ името на ресторанта, и ще показва снимки от откриването на Токийската кула.

Различни развлечения за посетителите на кулата ще бъдат разположени на различни точки от обиколката, докато те се наслаждават на гледки както от основната 150-метрова платформа за наблюдение, така и от по-високата 250-метрова платформа. Обиколката включва използването на частен асансьор.

Междувременно билетите за индивидуални посещения на главната площадка за наблюдение ще се увеличат от днес от 1200 йени на 1500 йени (около 10 долара) за възрастен.

Въпреки че напливът от международни туристи в Япония продължава да поставя нови рекорди тази година, японските граждани предпочитат да си останат у дома, пише японското издание "Никей".

Пътуванията в рамките на Япония са били предпочитани сред местните почиващи през миналата година, по данни на неправителствената организация "Джапан продъктивити сентър" (Japan Productivity Center).

Броят на нощувките в страната, осъществени при вътрешни пътувания, до голяма степен обаче намалява, а тези тенденция е започнала през миналата есен.

Влияние за този спад имат множество фактори, като слабата йена и по-високите разходи за пътувания, вследствие на бума на входящия туризъм.

Най-голямото препятствие за туристите в Япония обаче изглежда е трудността при получаване на отпуск от работа, което означава, че вътрешните пътувания често не продължават повече от две нощувки, а графикът за международни пътувания е силно концентриран в определени периоди от годината. Това контрастира с тенденцията в Европа, където обичайни са дългите ваканции, посочва "Никей".

Спадът в задграничните пътувания на японците "в крайна сметка ще окаже отрицателно въздействие върху способността за привличане на туристи в Япония", каза Хироюки Такахаши, председател на Японската асоциация на туристическите агенции.

Международните авиокомпании са по-склонни да увеличат броя на полетите до дадена дестинация, ако има перспектива за реципрочно увеличаване на пътуванията от нея.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.