• 13 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7881
  •  GBP / BGN 2.3366
  •  CHF / BGN 2.0856
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Закриват ВУЗ в голям български град

Закриват ВУЗ в голям български град

/КРОСС/ Министерският съвет предлага на Народното събрание да закрие Европейското висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив.

Институционалната акредитация на частното висше училище е изтекла през 2022 г., след което то не е подавало документи за нова, предаде dcnews.bg.

По данни на Националния център за информация и документация (НАЦИД) към днешна дата няма данни за действащи, прекъснали или в процес на дипломиране студенти в него.

Частното висше училище е създадено като Европейски колеж по икономика и управление с решение на Народното събрание от 18 септември 2001 г. През 2015 г. е преобразувано и преименувано в Европейско висше училище по икономика и мениджмънт – Пловдив като специализирано частно висше училище в областта на приложната икономика, бизнеса и управлението.

Според Закона за висшето образование висше училище се закрива, когато получи два последователни отказа за институционална акредитация или не е поискало такава в предвидените срокове.

Европейското висше училище по икономика и мениджмънт е получило институционална акредитация през 2017 г. за срок от 5 години, валидна до 2022 г. Предвид факта, че в законоустановените срокове не са подадени документи за нова акредитация, МОН е изискало информация за намеренията на учредителите по отношение на по-нататъшното функциониране на висшето училище, както и за броя на обучаваните студенти. До момента не е получен отговор.

По предоставена от Националната агенция за оценяване и акредитация информация към момента висшето училище няма подновена институционална акредитация и не е подало документи за такава.

Затова Министерският съвет предлага на Народното събрание Европейското висше училище по икономика и мениджмънт да бъде закрито, а архивът му да премине към Висшето училище по сигурност и икономика.

Министърът на образованието и науката ще определи комисия, която да упражни контрол при предаването на архива.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Неизненадан

Правилно решение! Трябва се осуети всяка възможност Жан Виденов и Валентин Вацев да преподават и да споделят своето мнение със студенти. Защото тези студенти е възможно да станат мислещи хора, а не правоверни евроатлантици....

08.08.2024 07:34:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.