• 06 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7734
  •  GBP / BGN 2.3357
  •  CHF / BGN 2.0820
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Нови въздушни удари и експлозии: Хиляди местни жители и чужденци бягат от Ливан

Нови въздушни удари и експлозии: Хиляди местни жители и чужденци бягат от Ливан

/КРОСС/ Нова вълна от бомбени удари в Близкия изток през изминалата нощ. Близо 30 души загинаха тази нощ в джамия в централната част на Ивицата Газа, която беше поразена от въздуха. Според израелската армия там е имало щаб на „Хамас".

При поредните нощни нападения срещу „Хизбула" беше поразен хотел в Бейрут. Бомбардирани бяха и други цели в предградията на ливанската столица. Властите все още не уточняват броя на пострадалите.

Кореспондент на Би Би Си в Бейрут коментира, че това е била най-тежката нощ от началото на операцията "Северни стрели". Въпреки действията срещу шиитската групировка и тази нощ „Хизбула" изстреля ракети по Северен Израел.

Поредната ескалация на насилието става в навечерието на годишнината от терористичната атака срещу Израел на 7 октомври миналата година, при която бяха убити над 1000 души, а стотици бяха взети за заложници.

Хиляди ливанци и чужденци бягат от страната, за да се спасят от израелските удари. Турция изпрати пътнически ферибот, за да евакуира желаещите от северното ливанско пристанище Триполи.

Междувременно десетки хиляди демонстрират по целия свят в подкрепа на палестинците в навечерието на утрешната годишнина от нападенията на „Хамас" на 7 октомври.

Над 40 000 преминаха по улиците на Лондон, над 10 000 демонстрираха в други големи градове като Рим, Париж, Кейптаун, Торонто.

За поредна съботна вечер хиляди преминаха и по улиците на Тел Авив и Ерусалим да настояват за примирие и освобождаване за заложниците.

В Ивицата Газа остават около 100 заложници, като една трета вероятно вече не са живи.

Източник: бТВ

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Стотици ливански семейства се оказаха на улицата след израелските бомбардировки. Мнозина са принудени да живеят на насипи и площади - на открито: Нашата къща изгоря напълно след удар с ракета-разказва човек от улицата... Добрият израелски народ, който се счита за богоизбран раздава наляво и надясно добрини за съседите си, нали?Неволно си спомняме за делата на един човек с малки мустачки, Колко много приличат на делата на днешните евреи.

Преди 2 часа

Анонимен

нападенията на „Хамас" на 7 октомври??!!!!-още малко и ще повярваме, че Хамас, а не МОСАД е организирала тези нападения.

Преди 2 часа

Анонимен

Нова вълна от бомбени удари в Близкия изток през изминалата нощ. Близо 30 души загинаха тази нощ в джамия в централната част на Ивицата Газа, която беше поразена от въздуха. Според израелската армия там е имало щаб на „Хамас". И ТАКА ДОКАТО ЛИВАН СЕ ОБЕЗЛЮДИ,за да се заселят там правилните хора, които не са членове на Хизбула, демек евреите.

Преди 2 часа

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.