• 19 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7532
  •  GBP / BGN 2.3297
  •  CHF / BGN 2.0675
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Белият дом: САЩ ще поискат обяснение от Украйна за събитията в Курска област

Белият дом: САЩ ще поискат обяснение от Украйна за събитията в Курска област

/КРОСС/ Координаторът по стратегически връзки в Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби разгласи, че американски чиновници ще изискат от украинските си сътрудници пояснения за събитията в Курската област на Русия, предават Укринформ и "Фокус".

"Ще разреша на самите украинци да приказват за своите военни интервенции - по този начин ще бъде по-уместно", съобщи Кърби, отговаряйки на молби на публицисти да разяснява нахлуването на украински войски на територията на Руската федерация. Той акцентира, че Вашингтон ще се концентрира върху "обезпечаването им (Въоръжените сили на Украйна - бел. ред.) с всичко належащо за самозащита".

"И също по този начин бих желал да прибавя, че нищо не се е трансформирало в нашата политика във връзка с разрешаването или насърчаването на удари или офанзиви на съветска територия... с потребление на оръжия, предоставени преди този момент от Съединени американски щати, а точно, за насочването им против непосредствени закани от другата страна страна на границата", означи той.

Кърби добави, че Съединени американски щати са се обърнали към "украинските си сътрудници, с цел да имат малко повече схващане" за протичащото се. Междувременно представителят на Европейската комисия по въпросите на външната политика Петер Стано съобщи пред Suspilnya, че съгласно интернационалното право Украйна има законно право да се пази, в това число да нанася удари по агресор на своя територия.

"Европейски Съюз продължава да поддържа изцяло законното право на Украйна на отбрана против съветската експанзия и нейните старания за възобновяване на суверенитета и териториалната целокупност", увери той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Началник смяната се прави, че не знае... Смех.

08.08.2024 12:33:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.