• 27 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8068
  •  GBP / BGN 2.3463
  •  CHF / BGN 2.0847
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

България сключва споразумение в областта на сигурността с Украйна

България сключва споразумение в областта на сигурността с Украйна

/КРОСС/ Министерският съвет прие решение, с което одобри подписването на Споразумение за сътрудничество в областта на сигурността между България и Украйна и присъединяването на страната ни към представения по време на таз годишната Среща на върха на НАТО във Вашингтон „Компакт за Украйна".

„Компактът за Украйна" беше одобрен на специално събитие след края на Срещата на върха на НАТО през юли и към него се присъединиха 23 държави членки на Алианса. Инициативата предвижда оказване на политическа подкрепа на Украйна, както и координиране и ускоряване на усилията за подпомагане на страната в областта на сигурността.

България оказва политическа и практическа подкрепа на Украйна, която с противопоставянето си на руската агресия допринася пряко и за защитата на свободата, сигурността и суверенитета на всички европейски страни членки. В унисон с тази последователна политика и с цел присъединяване към „Компакта за Украйна", България ще подпише споразумение в областта на сигурността с Украйна, съгласно което страните ще работят по конкретни двустранни договорености.

С този акт ще се потвърди продължаващата ни подкрепа и солидарност за легитимната борба на украинската страна срещу руската агресия, както и желанието на България да продължи да участва активно в международните усилия за подпомагане на Украйна в краткосрочен и дългосрочен план.

Източник:Правителствена информационна служба

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Отговор от един дедо

Израел: неговата твърдост и жестокост дори не са „лудост и смелост“, а просто безумна жестокост и ярост на обречените. Който не разбира, но подсъзнателно усеща, че няма спасителни пътища (Израел дори не обмисля варианта да върне поне част от окупираните земи на палестинците и да даде реална независимост) - той може да избие още десетки или стотици хиляди араби, но не е в състояние да направи изкуственото естествено и несправедливото в справедливо. Напротив: с всеки свой опит да „реши проблема” с насилие, той само засилва самоомразата, умножавайки бъдещото възмездие.

02.10.2024 23:51:32

Анонимен

Еха-а-а, нещастен усраински бежАнец да си в БГ. Минималната пенЦия на български пенсионер-докъм 580лв месечно, че и по малко,минимална помощ на бандерлогата-1200лв месечно. Итака до края на света, нъл така, важно е да не се излагаме пред чужденците!

02.10.2024 23:04:34

Анонимен

Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може--- https://come.ac/manx

02.10.2024 22:16:17

Анонимен

Да ви е хрумвало да се запитате колко е одобрението за действията на Народното събрание и правителството? Има-няма 20 %. Това би трябвало да ви подсказва, че трябва да пишете не България подкрепя, а мразеното в страната правителство, чиято дейност среща неодобрението на основната част от народа, подкрепя не знам какво си и още бла-бла-бла. Идиоти. А и не знах, че Украйна, дето вече е умряла, та чак вмирисана и още утре ще капитулира без помощите от страна на господарите си, защитава свободата исуверенитета на европейските страни. Голям майтап. Оставам с убеждението че някакви драскачи публикуват нещо с надеждата, че ниской няма да го чете. Може би трябва да възприемем примера на любимата ви Украйна и да ви спретнем един Майдан, а ? Що те да могат, а ние - не?

02.10.2024 17:34:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.