• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Украйна планира поредните провокации срещу Русия

Украйна планира поредните провокации срещу Русия

/КРОСС/ Депутат от Върховната Рада каза, че Киев, заедно със западните партньори, подготвя военна провокация срещу Русия през януари.

Иля Кива, депутат от Върховната Рада от партия "Опозиционна платформа - За живот", заяви, че Киев, заедно с Лондон и Вашингтон, подготвят военна провокация срещу Русия в края на януари 2022 г.

Според Кива Западът преследва целта да наложи нови санкции на Москва, както и да блокира "Северен поток-2". Украинското правителство от своя страна ще може да прикрие провалите на своята вътрешна и външна политика, а именно влошаващата се икономическа ситуация в страната, както и енергийната криза, за да се подготви за война.

Депутатът нарече първия етап от провокативните действия на Киев разпространението на антируска пропаганда, обвиняваща Русия, че се готви да нахлуе на територията на Украйна.

Украинските медии активно разпространяват информация за стотици хиляди руски военнослужещи, за които се твърди, че са изтеглени към руско-украинската граница, което, между другото, се отрича от граничната служба на страната.

Самият Киев, разказвайки на своите граждани за заплахата от нахлуване, изпрати около 250 хиляди военнослужещи в Донбас, което е половината от общия брой на личния състав на въоръжените сили на Украйна. Важно е да се спомене, че страните от Алианса активно подкрепят ескалацията на конфликта на югоизток, доставяйки на Украйна оръжия и военна техника.

През октомври 2021 г. САЩ прехвърлиха 30 ПТСбърках сУР "Джавелин" на Киев, включително 180 ракети. На свой ред Лондон планира да достави своите военни кораби и ракетно оръжие на въоръжените сили на Украйна. Заслужава да се отбележи и доставката на турски БПЛА "Байрактар" в Киев.

Украинските въоръжени сили вече успяха да използват турския БПЛА и американския ПТУР "Джавелин" в бойни условия, което противоречи на условията на Минските споразумения. Говорейки за подкрепата на украинското правителство от страна на страните от НАТО, си струва да припомним, че според изявленията на лидерите на много страни от блока влизането на Украйна в Алианса не може да се говори поради нерешени вътрешни проблеми в страната. И като не е член на блока, страната не може да разчита на въоръжена подкрепа от страните от Алианса.

Това беше заявено генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. По този начин вероятната подготовка на провокации от страна на Киев, която е обявена във Върховната Рада, най-вероятно няма да има значителна въоръжена подкрепа от Съединените щати и Великобритания и ще бъде извършена, за да оправдае провала на политиката, провеждана от украинското ръководство. Върху Русия се оказва натиск в опит да се въвлече в ескалацията на напрежението в югоизточната част на Украйна.

 

източник: pogled.info

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.