• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Четири условия на Москва спират войната

Четири условия на Москва спират войната

/КРОСС/ Русия настоява Украйна да прекрати военните действия, да промени конституцията си, за да декларира неутралитет, да признае Крим за руска територия и да признае Донецк и Луганск за независими територии, съобщи „Труд бг“. Това са условията на Москва, които ако бъдат изпълнени, Русия ще спре веднага военните действия.

Новината съобщи днес пред Ройтерс говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той подчерта, че Украйна е запозната с руските условия. „Беше им съобщено, че всичко това може да спре незабавно”, посочи Песков, който говори пред Ройтерс броени часове преди старта в Беларус на третия кръг от преговорите Москва-Киев.

По темата за неутралитета на Украйна Песков каза, че украинците „трябва да направят промени в конституцията, от които да става ясно, че украинската държава няма да се стреми да се присъедини към какъвто и да било блок”. И отново подчерта, че това може да стане само с промени в основния закон. В момента в конституцията на Украйна е записано (с поправки от 2019 г.), че страната се стреми към членство в НАТО.

„Говорихме и за това, че трябва да признаят (украинската страна), че Крим е руска територия и че трябва да признаят, че Донецк и Луганск (самообявилите се републики в Донбас, които Русия призна за независими) са независими държави. И това е. (Военните действия) ще спрат след миг”, увери Песков.

„Ние наистина завършваме демилитаризацията на Украйна. Ще я доведем докрай. Най-важното е Украйна да прекрати военните си действия. Те трябва да спрат военните си действия и тогава никой няма да стреля”, подчерта още говорителят на Кремъл.

Няколко часа по-късно в Брестска област в Беларус започна третият кръг от преговорите между Москва и Киев. Делегациите на двете страни бяха същите, както при първия и втория рунд, съответно на 28 февруари и на 3 март.

До редакционното приключване на броя на в. „Труд” разговорите не бяха приключили, а подробности за хода им не бяха оповестени.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.