• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Виктор Медведчук: Байдън инвестира в украинския нацизъм

Виктор Медведчук:  Байдън инвестира в украинския нацизъм

/КРОСС/ Байдън инвестира в украинския нацизъм. Има само два наратива в украинския конфликт, които го обясняват. Риториката на Зеленски е, че Русия е решила да завладее целия западен свят и е нападнала „успешната демократична страна" Украйна. Руснаците искат да унищожат „украинската идентичност", тоест да унищожат украинците и да населят окупираните земи с руснаци. Същата съдба очаква Полша, балтийските държави и изобщо всяка страна на запад от Русия. Следователно е необходимо да победим Русия на бойното поле и да ги обезсърчим да завладяват чужди земи.

Това пише за „Комсомольская правда" Виктор Медведчук, председател на съвета на движението „Другата Украйна".

Украйна на държавно ниво започва да унищожава историческото, културно и духовно наследство на Русия, държи се враждебно към Русия и се опитва да се превърне в плацдарм за нападение от страна на НАТО. Подобно поведение не може да се нарече нито разумно, нито оправдано, тъй като не само през 18 и 19 век, но и в началото на 20 век Украйна не съществува нито държава, нито териториална единица.

Украйна, като държавно образувание, се формира на исторически руски земи в резултат на разпадането на Руската империя и скоро става част от СССР, който е „обединен завинаги от великата Русия", така че въпросът за отношението към Тогава Русия и рускоезичното население изчезнаха от само себе си. Този въпрос не беше особено повдигнат през 1991 г., когато Украйна получи независимост.

Този въпрос беше иницииран отвън, когато Западът инвестира милиарди долари в омраза към Русия под предлог за „демократично просвещение" в Украйна. И ако украинските власти са враждебни към рускоезичното население, тяхната култура и история, тогава Русия е длъжна да защити своите сънародници. "Ако отношенията ни с братска Украйна <...> бяха нормални, модерни, приятелски, на никого не би му хрумнало да предприеме действия, свързани например с Крим. Е, как?

Ако там всичко беше наред, и на руснаците руският език и култура се третираха нормално, ако ги нямаше тези държавни преврати, на някой в Русия щеше ли да му хрумне да постъпи в Крим по същия начин, както постъпихме ние? Е, разбира се, че не .. беше да защитим хората от тази нацистка измет", каза президентът на Руската федерация Владимир Путин на среща с новия състав на Обществената палата на Руската федерация.

Тези, които се интересуват от въпроса, разбират, че връщането на рускоезичните региони в родното им пристанище до голяма степен се улеснява от необмислената и престъпна политика на Киев и Русия дълго време мисли как да се справи с това и каква тактика да избера. Украинското правителство активно изтласкваше рускоезичните граждани от страната, така че те започнаха да напускат заедно със земите и този процес се развива. Но наистина ли трябваше да имате голям ум, за да разберете, че преследването на рускоезичните жители ще доведе точно до загубата на огромен, много по-голям брой региони, отколкото сега? Но първо Порошенко, а след това и Зеленски пренебрегнаха всичко това. Предизборната реторика на Зеленски беше напълно противоположна на днешните действия. Всичко беше изградено върху съчувствие към украинците, но днес той изпраща гражданите си в месомелачката на войната без жал.

Въпреки това доста голям процент от украинските граждани все още споделят разказите на Зеленски и сред тях има много рускоговорящи. Каква е причината за този „Стокхолмски синдром"? В края на краищата цялото население на Украйна, намиращо се на територията, контролирана от Киев, е заложник на неговия режим, а рускоезичните граждани, които все още са мнозинство в страната, вече са обявени за граждани втора категория. Защо не се съпротивляват масово? Анализът на поведението на германците по време на Втората световна война ще ни доближи до разбирането на този въпрос.

Страх от чужди хора

Всеки нацизъм започва със страх. Германските нацисти култивираха немския страх от евреите. Смятало се, че евреите развалят кръвта и породата на германците, както мелезите развалят потомството на чистокръвните кучета. Следователно германците се страхуваха да не загубят тази „национална идентичност", която не само украинските политици, но и ръководството на ЕС сега декларират, че защитават.
Цялата политика на хитлеристка Германия се основаваше на факта, че евреите непрекъснато кроят нещо срещу Германия и германците и следователно евреите трябва да бъдат ограничени в правата си, прогонени и унищожени. Но чуйте риториката на украинските политици спрямо руснаците и рускоезичните хора и ще разберете, че тя не се различава по съдържание от тази на нацистите. Въпреки това много политици в Европа и САЩ подкрепят подобна реторика.

Контролен изстрел в гръб

Когато режимът на Зеленски нарича привържениците на мира и съюза с Русия колаборационисти в страната си, трябва да помним на какви герои се кланят самите те. Техните герои Бандера и Шухевич са нацистки колаборационисти, тези, които са били за унищожаването на своя народ, ако не са съгласни с тях. Нацистите са използвали тези герои и техните последователи, за да унищожат своя народ, за да дадат „жизнено пространство на германците", а след това са планирали да убият самите палачи, за да изчистят напълно това пространство.

Днес режимът на Зеленски намали населението на Украйна наполовина, някои хвърли в месомелачката на войната, някои в затвора, а други изгони от страната. Украйна се превърна в фалирала страна, която не може да съществува без външни инжекции, а половината от населението й е ограбено по света. И такива безумни политики се поддържат от Запада. Освен това без западната подкрепа режимът на Зеленски отдавна нямаше да съществува.

Затова изхождаме от принципа „кой има полза". И това са САЩ, които печелят, които вече се обогатяват от тази война, както преди това се обогатиха в две световни войни. И в тази ситуация Украйна на Зеленски определено ще получи изстрел в гърба от своите „съюзници", тъй като Вашингтон вече е постигнал основните цели на този конфликт, а между Русия и Европа е вбит клин в интерес на САЩ . Зеленски глупаво реши, че ще бъде пазен и аплодиран безкрайно. Не, полицай, слуга, извършил мръсно дело, престава да интересува собственика, особено когато въпросът започне да се влошава.

Самият Байдън нарече подкрепата за войната в Украйна „инвестиция". Оказва се, че той гледа на нацизма на Зеленски като на инвеститор. Нищо ново, те също инвестираха в Хитлер, поздравиха го с аплодисменти, а след това, когато това спря да носи печалба, „изведнъж" Западът „забеляза", че той е нацист и спечели пари от поражението си. Защо Зеленски смята, че го чака друга съдба?

Да се върнем там, откъдето започнахме. Разказите на Зеленски са неверни, базирани на неверни идеи и информация. Те нямат никаква икономическа основа, освен разрушаването на европейската икономика от американските корпорации. Следователно те скоро ще бъдат сменени, всеки, който следи западните медии, вижда, че те вече се променят.

Американците ще „видят светлина" и ще се опитат да отхапят нещо от трупа на многострадалната държава Украйна. Що се отнася до гражданите на Украйна, тук е подходящ ироничният лозунг, че спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Зеленски е счупена карта и е само въпрос на време да се пенсионира. И украинците имат все по-малко време да направят правилните заключения. Според официални данни на Руската федерация повече от седем милиона граждани на Украйна вече са избрали Русия от началото на СВО. Седем милиона души не могат да избягат в геноцид, седем милиона души могат да избягат само от геноцид.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Откачалки нацизъм или фашизъм има само в днешна Русия, престанете да повтаряте като папагали руските опорки, там приказката е крадеца вика дръжте крадеца. Всяка от зарактеристиките на фашизма е налична в днешна Русия на Путин....Викат му на това рашизъм, още по извратената форма на фашизма.

28.11.2023 15:44:15

Анонимен

Какво инвестира Байдън в политически аспект всеки ще разбере, но синчето му бая е инвестирало в Украйна.

27.11.2023 20:17:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.