• 23 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7516
  •  GBP / BGN 2.3309
  •  CHF / BGN 2.0618
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Проф. Владимир Чуков: Това е удар от страна на унгарците по нашето искане за членство в Шенген, както и за членството ни в еврозоната

Проф. Владимир Чуков: Това е удар от страна на унгарците по нашето искане за членство в Шенген, както и за членството ни в еврозоната

/КРОСС/ Това е удар от страна на унгарците по нашето искане за пълноправно членство в Шенген, както и за членството ни в еврозоната. Това каза снощи в предаването „120 минути" по бТВ арабистът проф. Владимир Чуков по повод информацията, че има българска следа в използването на пейджъри като бомби в Ливан и Сирия.

Според него става въпрос за шпионска игра, в която всяко едно от звената има своята функция. Вчера имаше пост на „Хизбула" в платформата Телеграм, в който се казва, че те са завършили първата фаза на отговора за взривените пейджъри. Бяха бомбардирани индустриалните халета на фирма „Рафаел", която е част от израелския военнопромишлен комплекс. Тази фирма произвежда безжични телекомуникационни устройства", коментира още проф. Чеков.

Той обърна внимание, че в българска банка има открита сметка, която не би трябвало да бъде откривана. „Не искам да разсъждавам защо и как е станало това, но това е пропуск, който е използван от унгарците, за да отклонят вниманието от регистрираната в Унгария фирма, която пък е на името на някаква сицилианка", поясни той.

Според него вторият много интересен детайл, на който трябва да се обърне внимание, е фактът, че Иран участва в покупката на тези пейджъри. Освен това фирмата, която е регистрирана в София от норвежец, е куха фирма, която е подхвърлена от унгарците.

„Това е злосторене от страна на унгарците спрямо България. Според мен рано или късно това щеше да се разбере. Вчера ясно се разбра, че няма как България да е произвела тези пейджъри. Но тук искам да уточня още нещо - няма как българската фирма-фантом да е превела пари на унгарската", посочи още проф. Чуков.

Той посочи също така, че „Хизбула" е напарила т.нар. „секции" - има производител, има кораб за транспортиране на продукцията, има и секция за отговор на атаката. А всички източници от Иран отричат българското участие в тази афера.

Според проф. Чуков всички, ангажирани в тази атака, ще бъдат ликвидирани рано или късно.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Съжалявам да го кажа, но нито една страна в света, камо ли измежду съседите ни, няма основание да ни харесва или подкрепя. Следваме чужда външна политика и в това си поведение говорим и правим абсолютно неадекватни неща, които останалите страни не забравят. Народите не забравят, а политиците са продажни и безпринципни, променящи мнението си всеки ден, в зависимост от конюнктурата. Караме се с Македония, подкрепихме НАТО в бомбардировките на Югославия, предприехме идиотски действияда прецакаме Унгария с таксата за пренос на газ. На кого сме направили добро? Съобразно афористичния критерий за идиотизъм, ние сме абсолютни идиоти. Вредим на останалите и самите ние страдаме. За какво да ни харесват и подкрепят.

Преди 24 минути

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.