• 04 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7718
  •  GBP / BGN 2.3212
  •  CHF / BGN 2.0836
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 27°C

Община Етрополе в партньорство с УНСС

Община Етрополе в партньорство с УНСС

/КРОСС/ Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров подписа меморандум за сътрудничество с ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров. На срещата бяха обсъдени различни образователни инициативи като посещения на студенти от УНСС на място в Общината, срещи с утвърдени преподаватели на университета, организация на стажове и практики. Двете институции ще си партнират при осъществяването на проучвания и научни изследвания в областта на публичната администрация, местното самоуправление и други в подкрепа на доброто публично управление.

Кметът инж. Владимир Александров изтъкна важността на партньорството между двете институции за реализацията на съвместни проекти, общи събития, участие на преподаватели и други представители на УНСС в срещи, експертизи, статистически и други проучвания и събития, организирани от община Етрополе, както и участие на нейните представители в презентации пред студенти, в лекции, семинари и други прояви, организирани от УНСС.

Проф. д-р Димитър Димитров обърна внимание, че „с подписването на такива споразумения с общините УНСС се стреми да съдейства за създаването и поддържането на подходяща институционална среда, насърчаваща тристранното партньорство между университета, местната власт и бизнеса. Политиките за устойчиво развитие на местно ниво е добре да бъдат неразривно свързани с образованието и бъдещето на младите хора и участието на местната власт в този процес е от ключово значение". Ректорът допълни, че за поредна година УНСС организира изнесени пробни изпити във формат ДЗИ в различни градове на страната, които се радват на голям интерес от страна на кандидат-студентите, тъй като са още една възможност за прием в Университета. Той очерта и други пътища за съвместно сътрудничество в полза на младите хора, като посещенията на средношколци в Университета, участието им в национални и спортни състезания. Той посочи, че УНСС за първи път организира и конкурс за най-добра администрация, подчертавайки важността на популяризирането на добрия опит.

Инж. Александров прояви интерес към възможностите на УНСС за провеждане на проучвания, свързани с възможностите на общината и изготвянето на оценка за развитие. Той пое и ангажимент за организирането на среща на директорите на двете гимназии в града с представители на Университета в подкрепа на професионалното ориентиране на учениците и на нужната акредитация за специалности.

Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров подари на проф. д-р Димитров кутия за ключове с облика на един от символите на града - Историческия музей.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.