• 19 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7532
  •  GBP / BGN 2.3297
  •  CHF / BGN 2.0675
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Атанас Зафиров: Ако има разговор за смяна на председателя на НС, то той може да бъде само и единствено в контекста на търсенето на работещо мнозинство

Атанас Зафиров: Ако има разговор за смяна на председателя на НС, то той може да бъде само и единствено в контекста на търсенето на работещо мнозинство

/КРОСС/ Ако има разговор за смяна на председателя на НС, то той може да бъде само и единствено в контекста на търсенето на работещо мнозинство, което би подкрепило работещо правителство. Това не може да бъде самоцелен акт. Това каза изпълняващият функциите на председател на БСП Атанас Зафиров в предаването „Тази събота" по бТВ.

Към днешна дата няма потвърдено мнозинство, допълни той.

Зафиров коментира скандала в Народното събрание преди няколко дни за награждаването на Георги Йорданов. Той припомни, че миналата година Йорданов получи една от най-високите награди - „Златен век" с огърлие на културното министерство. „Тогава нямаше никакви обструкции срещу тази награда. Просто сега моментът е предизборен и някои партии се опитват да стъпят на гърба на големи фигури, в опита си да се харесат на определени електорати. Аргументите, които бяха използвани срещу тази номинация, която е подкрепена от творческите съюзи на художници, писатели, хора на културата, читалищни дейци, хора на културата, бяха изключително нелепи. Аз например чух, че той работел за престъпен режим, а ако е така - човекът, който четеше декларацията, г-н Атанасов, който е бил прокурор в този така наречен престъпен режим, означава тогава, че той е работел за престъпници", каза още той.

По думите му наградата за Георги Йорданов е навременна и напълно заслужена за приноса му към българската култура. „Ако трябва да функционира такъв закон, г-н Атанасов трябва веднага да слезе от парламентарната трибуна и да попадне под ударите на този закон, защото той е бил прокурор именно по времето на този строй и го е защитавал като прокурор, обясни още Зафиров.

Той твърди, че причината за повдигането на този въпрос е наближаването на потенциални нови избори.

Зафиров заяви, че Корнелия Нинова е оставила тежко наследство в БСП. „Една почти разбита в организационен и финансов план партия, така че мерките за спасяването на партията са неотложни", коментира Зафиров.

По думите му Нинова прави опити за неглижиране на процесите за обединение на левите сили. Зафиров призова за спешни мерки за стабилизиране на партията.

„Всеки опит за саботаж на действията на БСП, особено в навечерието на избори, ще получи своите мерки за партийно въздействие. Ние не можем да си позволим да имаме стъпки по пътя, по който вървим. Започнахме с последователни стъпки  - срещата в Стара Загора, на Бузлуджа показахме категоричност и заедност, другата седмица продължаваме със среща по политики. На дневен ред е спасяването на партията: Ние имаме високи амбиции, ние искаме да спечелим тези избори, или да бъдем основна алтернатива на модела на ГЕРБ", каза той.

„Никога досега председател на партията не си е позволявал да призовава за бойкот на нашия най-голям празник. Вчера беше направен опит за паралелен такъв, той разбира се завърши с фиаско - около 40-50 души", допълни Зафиров.

бТВ, „Тази събота"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

DEBEL KAPUT, PREDATEL!

04.08.2024 12:48:51

Иван Ченчев

Кой си ти Зафиров, че да правиш тайни договори по нощите! Свикай НС! Вкарват партията в блатото на скритите договорки за постове и пари. Гуцанов, Вигенин и Москов знаят ли какво се договаря по нощите? Нито парламентарната ни група знае, нито Изпълнителното бюро на партията е давало мандат на Зафиров да участва в тайни срещи и сговори. Той трябва да даде отговори на партията- какво е договарял, от чие име, защо колективните органи на партията нищо не знаят. Кой си ти, та еднолично ще решаваш? Това заяви в свой пост във фейсбук народният представител от БСП за България и член на Националния съвет на БСП Иван Ченчев по повод участиетто на и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров в тайната среща снощи с цел сваляне на председателя на парламента Рая Назарян и излъчване на удобен за Радев шеф на НС, който да бъде назначен за служебен премиер.. Ето какво още написа социалистът: Този незаконен временен изпълняващ функциите председател вкарва цялата партия в задкулисието заради лични интереси. За един месец заличиха всичко, за което се борехме с Нинова. Вкарват партията в блатото на скритите договорки за постове и пари. Гуцанов, Вигенин и Москов знаят ли какво се договаря по нощите? Искаме свикване на Национален съвет, който не могат да свикат вече втори месец. Само Националният съвет може да решава за третия мандат, а не шепа превратаджии в партията.

03.08.2024 14:25:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.