• 19 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7582
  •  GBP / BGN 2.3222
  •  CHF / BGN 2.0833
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Министър Запрянов: Няма да има допълнително разполагане на войски на НАТО по Източния фланг

Министър Запрянов: Няма да има допълнително разполагане на войски на НАТО по Източния фланг

/КРОСС/ "Засега се смята, че разработените планове се изпълняват успешно и гарантират сигурността на държавите-членки на НАТО. Няма да има допълнително разполагане на войски по Източния фланг", увери военният министър Атанас Запрянов.

Президентът Румен Радев отказа да води делегацията ни на срещата в НАТО поради несъгласие с изготвената позиция на България от Министерски съвет. Министърът на отбраната, заяви, че това е негово лично мнение.

"Всяка една страна суверенно решава кой да я представлява. МС реши това да е президентът, ние щяхме да бъдем представени и с президента, и с премиера. Това бе едно уважение лично към президента, но той е преценил, че има теми, които той не споделя напълно, така че делегацията ще я оглави само премиерът", уточни Запрянов.

"Голяма част от темите и документите, които ще бъдат разгледани и утвърдени на срещата на НАТО във Вашингтон са строго секретни. Няма как документи с такъв грифт да ги обясняваме с неквалифицирана информация", допълни той.

Министърът обяви, че досега не сме дали нищо на Украйна, което да доведе до разкомплектоване на наша способност. "Ние не сме снели C-200 или C-300. Ние имаме излишна техника, която не ни е нужно нито за мирно, нито за военно време и нея предоставяме", подчерта Запрянов.

Той увери, че не сме предоставяли на Украйна ракети земя-земя, нито ракети въздух-земя. "Нашите оръжия са от съветско време", обясни Атанас Запрянов.

Източник:БГНЕС

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Казано на нормален език звучи така. Нищо няма да разполагаме по нашенския фланг, понеже няма какво и кого, а ако има то все едно не може да задържи хипотетичният противник с повече от 15 минути. Не даваме на Украйна нищо, което е годно, а друго нямаме ( съдейки по изброените позиции с които нещастникът се гордее) Клоуни дейба. Нещастни плямпала. Да ви пита човек колко пари сте похарчили за обслужването на това старо желязо. От друга страна, добре че е бил Съветския съюз, че все някакво оръжие да имаме.

28.06.2024 12:23:31

Анонимен

Правителството няма право да участва в договорки по секретни клаузи на договори без одобрението на НС. Такива действия са престъпление по отношение на държавата.

28.06.2024 11:14:14

Анонимен

Българският данъкоплатец трябва да знае какво дава от джоба си за чужда държава и няма нищо общо с плановете на НАТО. Задълженията ни по този договор са публични.

28.06.2024 10:30:56

Анонимен

Според този галфон вероятно и армията ни е излишна. За какво да харчим 2% от бюджета за военни цели. Може би да поддържаме чужди войски на наша територия, които да храним с български хляб.

28.06.2024 10:24:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.