• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Министърът на отбраната: Русия заплашва евроатлантическата интеграция на Западните Балкани

Министърът на отбраната: Русия заплашва евроатлантическата интеграция на Западните Балкани

/КРОСС/ Русия в Западните Балкани се опитва да предотврати евроатлантическата ориентация и интеграция на региона. Извършват се систематични хибридни атаки. България трябва да бъде щит срещу руското проникване в Югоизточна Европа.

Това заяви министърът на отбраната Атанас Запрянов на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО в София, предаде репортер на БГНЕС.

Запрянов посочи, че амбицията на Русия е да възстанови своето влияние в Европа, включително чрез военна сила.

"Русия в Западните Балкани се опитва да предотврати евроатлантическата ориентация и интеграция на региона. Извършват се систематични хибридни атаки. България трябва да бъде щит срещу руското проникване в Югоизточна Европа. Кремъл използва кибератаки, дезинформация, икономически и енергиен натиск и други инструменти", обясни министърът на отбраната.

Запрянов каза, че България също е обект на опити за зловредно влияние от страна на Москва, но българската държава е подготвена и очаква такива дейности на дезинформация по отношение на европейските избори.

Запрянов подчерта, че НАТО е по-нужна от всякога и крайъгълен камък за нашата сигурност.

"Многонационалната бойна група в България е от съществено значение за Източния фланг и трябва да бъде разширена до ниво бригада", каза още той.
Военният министър подчерта нуждата от "продължаване на решителната подкрепа за Украйна, докато се стигне до победа".

Атанас Запрянов отбеляза, че се разглежда възможността за допълнителна подкрепа на Украйна в областта на ВВС.

"Сигурността на Европа зависи от тази война. Украйна трябва да разполага със всички необходими оръжия, за да възпре агресията на Русия. Трябва да имаме дългосрочен план. Необходима е активност на Алианса в Черно море и борба със стратегическите цели на Русия", допълни Запрянов и посочи, че реториката на Москва за употреба на ядрени оръжия е неприемлива.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Госпожо, хубаво е че съсъ съпруга ви сте отслабнали. Пийте си виаграта, с която той се хвали, шибайте се на воля и изчезнете от коментарите на КРОСС. Тук обикновено се коментира политика а не ебане.

26.05.2024 16:06:23

Анонимен

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

26.05.2024 10:06:09

Анонимен

Най-голямата заплаха за евроатлантическата ориентация на Западните Балкани е упадъка на европейската икономика и девалвацията на еврото, от която тези страни търпят загуби в милиарди, за което българските медии си траят. Слабата политика на правителството ни се преписва на руска хибридна атака. За използването на антируски етикети за прикриване на собствените слабости спомена и президента.

26.05.2024 09:46:01

Анонимен

Малоумник, ти какво очакваш? Русия да не полага усилия за да предотврати увеличаванеот броя на членоветена агресивния алианс? То, тя, по същество, нищо и не прави. Просто хората започнаха да поумняват. Виждат какво се случва на щатските проксита, вътре в страните им хората са основно русофили ( както е и при нас), нямат пари за въоръжаване защото трябва да ги вземат от социалните плащания и не на последно място каузата на НАТО ( разбирай щатите) е несправедлива. Отдавна ми е писнало от продажни идиоти, включително и на преклонна възраст.

25.05.2024 13:22:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.