• 18 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.3436
  •  CHF / BGN 2.0851
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Джо Байдън се отказа от битката за втори президентски мандат в САЩ

Джо Байдън се отказа от битката за втори президентски мандат в САЩ

/КРОСС/ Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че няма да се бори за втори президентски мандат. Това съобщи Би Би Си.

Решението на Байдън идва в ключов момент за Демократическата партия. Това е исторически ход, който вкарва и без това бурната надпревара за Белия дом през 2024 г. в непозната територия, отбелязва АФП

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че ще прекрати участието си в изборите, като заяви, че "това е в най-добрия интерес на моята партия и на страната".

Това се случва четири месеца преди американците да отидат до урните, което ще доведе до раздвижване в надпреварата за Белия дом.

То идва след седмици на силен натиск от страна на колегите демократи след колебливото представяне в дебатите срещу републиканеца Доналд Тръмп в края на юни.

В писмо, публикувано в профила му в социалните мрежи, той заяви, че за него е било най-голямата чест в живота му да служи като президент.

"И макар че имах намерение да се кандидатирам за преизбиране, смятам, че е в най-добрия интерес на моята партия и на страната да се оттегля и да се съсредоточа единствено върху изпълнението на задълженията като президент до края на мандата ми".

В изявлението си той заяви, че следващата седмица ще направи обръщение към нацията по този въпрос.

Президентът Байдън благодари на своя вицепрезидент Камала Харис, като заяви, че тя е "изключителен партньор".

"Позволете ми да изразя и сърдечната си благодарност към американския народ за вярата и доверието, които ми гласувахте", се казва още в изявлението му.

"Днес вярвам и винаги съм вярвал, че няма нищо, което Америка да не може да направи - когато го правим заедно. Просто трябва да помним, че ние сме Съединените американски щати."

Миналата седмица той се върна в дома си в Делауеър, след като му беше поставена диагноза Covid-19, но в петък заяви, че очаква с нетърпение "да се върне в предизборната кампания следващата седмица".

По-рано той заяви, че само "Всемогъщият Господ" може да го накара да се оттегли, но по-късно каза, че би обмислил да се оттегли, ако има здравословни проблеми.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Дименсия

Утре ще е забравил, че се оттегля!

22.07.2024 10:21:26

Анонимен

Добре, че се оттегли този склерозирал старец. Обществото е определило години за пенсиониране. Някои продължават да работят до преклонна старост, но когато показват, че са полезни.

22.07.2024 09:58:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.