• 22 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8021
  •  GBP / BGN 2.3475
  •  CHF / BGN 2.0851
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

“Храна и здраве” е темата на второто издание на Форума за женско здраве

“Храна и здраве” е темата на второто издание на Форума за женско здраве
Събитието ще ще се проведе на 15 ноември 2024 г. в рамките на изложението InterFood & Drink в Интер Експо Център

/КРОСС/ По различен начин ли трябва да се хранят жените? Кои хранителни комбинации са благотворни и кои вредни за женския организъм? Каква е връзката между храненето и здравето и красотата на кожата ни? Има ли храната ни отношение към състоянието на психиката и ума ни? Може ли храната да бъде ключ към дълголетието?

На тези и още много въпроси ще опита да даде отговор второто издание на Форума за женско здраве, който ще се проведе на 15 ноември 2024 г. в Интер Експо Център като част от изложението Interfood & Drink.

"Ние, жените, сме свикнали да асоциираме храната най-вече с начина, по който се отразява на теглото ни. Това, разбира се, е важно, защото статистиката показва, че 40% от населението на България е със затлъстяване, което води след себе си множество здравословни проблеми. В първото издание на Форума за женско здраве през месец май обаче, когато се разглеждаха широк спектър от теми, стана ясно, че храната е основен фактор за редица заболявания и състояния. Решихме, че е важно да се задълбочим в тази тема, и затова сега посвещаваме цялото събитие на нея" - казва Левена Лазарова, един от организаторите на Форума за женско здраве.

В програмата са включени лекции, демонстрации и презентации, в които се представят последните световни нововъведения в областта на храненето, здравословните режими и практики за отслабване.

Сред лекторите са доц. д-р Теодора Ханджиева-Дърленска, която от 2021 г. е призната за Европейски специалист за лечение на затлъстяването от Европейската асоциация за изследване на затлъстяването, както и проф. д-р Веселка Дулева, началник отдел „Храни и хранене" в Националния център по обществено здраве и анализи.

Как храната управлява нашите гени и забавя стареенето, ще ни разкаже проф. Милена Георгиева, професор по молекулярна биология към Института по молекулярна биология към БАН. Тя ще дискутира по темата с психотерапевта Детелина Стаменова и ендокринолога д-р Райна Стоянова.

За наднорменото тегло при жените, здравословното отслабване и връзката между храната и движението ще говорят д-р Иван Неделчев, специалист по физическо възпитание, културизъм и фитнес, и спортна психология, и д-р Явор Асьов, специалист по ендокринология и болести на обмяната на веществата.

Сред топ лекторите е и специалистът дерматолог, магистър по естетична медицина от Университета в Ница и обучител по миниинвазивни процедури д-р Мария Тончева, която ще представи темата "Храната и влиянието ѝ върху кожата".

Ще чуем още нутриционистите Елена Петрелийска и Яна Данаилова, специалистите по хранене и диететика проф. Дарина Найденова и д-р Красен Иванов, автора на „Режимът" и фейсбук инфлуенсър Атанас Узунов и др.

Билетите за Форума за женско здраве предоставят достъп и до Международното изложение за храни и напитки на Inter Expo Center и могат да се закупуват тук.

Повече за програмата и лекторите можете да видите тук: https://womenshealthforum.pro/

Facebook страницата на събитието.

За повече информация и интервюта с лектори и организатори, моля, свържете се с Елица Виденова на 0898878879, elitsa.videnova@thebrief.bg.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.