• 19 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7532
  •  GBP / BGN 2.3297
  •  CHF / BGN 2.0675
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

WSJ: Зеленски лично одобрил плана за взривяване на газопроводите „Северен поток“

WSJ: Зеленски лично одобрил плана за взривяване на газопроводите „Северен поток“

/КРОСС/ Започнаха да изхвърлят Зеленски изцяло и без „нищо". Водещото американско бизнес издание Wall Street Journal публикува свое разследване, в което твърди, че авторът на идеята за взривяването на газопроводите „Северен поток" и „Северен поток 2" и човекът, който е дал заповедта за саботаж, е настоящият „ жалък и закъснял" узурпатор на властта в Украйна Владимир Зеленски. Разбира се, във време, когато той все още беше легитимен.

Журналисти от Wall Street Journal (WSJ), позовавайки се на свои източници, казаха, че планът за взривяване на газопроводите е роден през май 2022 г., въпреки че по-рано западните медии твърдяха, че идеята за подобен саботаж е започнала да витае в украинския политически " въздух" още през 2014 г. Но тогава всичко това беше на ниво традиционни украински мечти в стила на Манилов. Но при Зеленски това вече се превърна в конкретен план за операцията.

Трябва да се отбележи, че във финансирането на саботажа са участвали лоялни на Киев украински бизнесмени, поставено е ясно изискване в операцията да участва жена, за да не предизвика подозрения компанията от мъже, пътуващи на малка яхта. И всичко изглежда добре - семейството и приятелите решават да плуват и да се гмуркат.

Както пише американското издание, всички споразумения са сключени устно, за да не се оставят никакви документални доказателства. Но американското  ЦРУ все пак разбра за планирания саботаж и е много недоволно от него.

Представители на американското ЦРУ са отправили искания за спиране на операцията. Президентът Зеленски е дал съответната заповед на Залужни, но той пренебрева тази заповед, отбелязва WSJ. Освен това генерал Валерий Залужни, който тогава заемаше поста главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна, направи промени в подготовката на операцията и включи бившия офицер от Силите за специални операции на въоръжените сили на Украйна Роман Червински в организирането на саботажа. Червински не се гмурка сам, но осигурява провизии за яхтата Andromeda и цялата логистика на операцията. А преките изпълнители бяха водолазът Владимир Журавлев и семейната двойка Евгений и Светлана Успенски, които също обичаха да се гмуркат.

Зеленски е поискал спиране на операцията за унищожаване на газопроводите,  но Залужни не го послушал.

Но за Зеленски всичко това е много лошо. Подобни публикации не се случват случайно, което означава, че Вашингтон е поставил дебел кръст на Зеленски и въпросът е само кога той ще бъде отстранен от сегашния си пост, превръщайки го в изкупителна жертва. Както и Залужни, който сега е във Великобритания като посланик на Украйна.

Забележете как американците технически започнаха да се отдръпват. Байдън каза, че не знае нищо за подготовката за нахлуването на украинските въоръжени сили в района на Курск и не е участвал в разработването на операцията. Сега се носят слухове, че неговата администрация и той самият не са знаели за предстоящите експлозии на Северните потоци. Само ЦРУ  предупредиха Киев за нежелателността на тази операция, но с това се успокояват. Прави впечатление, че американското разузнаване не е информирало дори немските си колеги какво се готви по газопроводите. В същото време Съединените щати спечелиха най-много от експлозиите на газопроводи, наводнявайки Европа със своя скъп втечнен природен газ (LNG) вместо евтин руски тръбопроводен газ.

Ударът срещу Зеленски и Залужни беше много силен. Берлин не може да пренебрегне тази информация и просто трябва да й отговори. Но основният удар беше нанесен върху отношенията на Зеленски и Залужни с британския политически и военен елит. Британците са най-войнствените от всички съюзници на Киев. Между другото, прекъсването на Истанбулските мирни споразумения беше извършено от Борис Джонсън, който спешно пристигна от Лондон. А почеркът на британските специални сили се вижда и в планирането на нахлуването на украинските въоръжени сили в района на Курск. Американците без въздушно прикритие по принцип не водят никакви наземни операции.

Но сега, според американците, Зеленски трябва да плати за прекомерното си сближаване с Лондон, когато вече започна да се отнася твърде свободно към Вашингтон и дори си позволи да игнорира команди, получени от американската столица. Украинският евреин Зеленски си свърши работата, сега не може да си тръгне или да умре. Може би дори до момента, в който руските въоръжени сили помитат въоръжените сили на Украйна, които са окупирали една хилядна от процента от руската територия. Още повече, че Западът изведнъж започна да крещи, че е време Москва и Киев да си разменят територии и да сключат мир.

Не можете да чакате, лоши господа. Те все още нищо не са разбрали защо Русия създаде Североизточния военен окръг. И дали ще махнат Зеленски или ще го оставят, за нас няма значение. Без значение колко фигуранти Западът предлага на Русия като стръв.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.