• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Борисов: Правова държава не се постига с грубо нарушаване на обществения ред

Борисов: Правова държава не се постига с грубо нарушаване на обществения ред

/КРОСС/ "Тоталитарните режими прекършиха милиони човешки съдби. Насилието и жестокостта, с които бяха потъпквани основни свободи, нямат място в днешния свят!". Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук по повод днешния ден, в който Европа отдава почит на жертвите на национал-социалистическия, комунистическия и други тоталитарни режими.

"Няма място и за националсоциализъм и комунизъм. Убеден съм, че няма място и за реваншизъм и разделение. Вдигнатите юмруци и умишленото подклаждане на напрежение между гражданите не са символ на демокрацията. Правова държава не се постига с грубо нарушаване на правовия ред, както се внушава днес. Историята трябва да се помни, за да се взимат правилните решения дори когато са трудни за взимане. Вярвам, че ред, развитие и разбирателство се постигат с диалог, а не с юмрук! Затова нека ги отстояваме с дела.

Поклон пред паметта на жертвите на тоталитарните режими!", пише още премиерът.

БГНЕС припомня, че на 23 август Европа отдава почит на жертвите на национал-социалистическия, комунистическия и други тоталитарни режими. На този ден преди 81 години Германия и СССР сключват договор за ненападение, известен като Пакта Молотов-Рибентроп. Към договора е приет и секретен протокол, в който са определени „сфери на влияние" и окупационни зони. На практика пактът между Хитлер и Сталин подготвя Втората световна война.

За първи път Ден на жертвите на сталинизма и нацизма да се чества на 23 август е предложено през юни 2008 г. на конференцията „Европейската съвест и комунизмът" в Прага. На форума се приема т. нар. Пражка декларация. В декларацията се предлага 23 август - деня на подписването на съглашението между Хитлер и Сталин да е ден за възпоменание на жертвите на нацистките и комунистическите тоталитарни режими.

През септември 2008 г. Европейският парламент прие декларация с предложение за обявяването на 23 август за Европейски ден за възпоминание на жертвите на престъпленията на сталинизма и нацизма.

В декларацията се посочва, че Пактът Молотов-Рибентроп, сключен на 23 август 1939 г. между Съветския съюз и Германия, е разделил Европа на две сфери на влияние чрез своите секретни допълнителни протоколи.

На 18 септември 2008 г. 40-то Народно събрание прие решение в подкрепа на Пражката декларация за европейската съвест и комунизма от 3 юни 2008 г. и необходимостта истината за престъпленията на комунистическите режими да стане достояние на обществото

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тиквеник, ако сме правова държава отдавна да си за 100 години зад решетките! Първо за доказано криминалното ти минало и второ, за унищожаването на държавата за последните 10 години под личното ти дивашко ръководство!!! Нагъл докрай.

23.08.2020 15:44:54

Анонимен

Бате,организирайте се от първия ден на работата на НС една четвърт от депутатите са достатъчни да сезират КС за нарушения на Конституцията на България от президента,който 1.вика с вдигнат юмрук на площада против независимия български съд,2.иска оставка на законноизбрано правителство и 3.призовава Парламента да се саморазпуска. След като 100 народни представители сезират Конституционния съд,той в едномесечен срок предкратява правомощията на президента. Идва зима,няма да заобикаляме блокади още 6 месеца.Този подстрекател,който изправи българи срещу българи трябва да се маха.

23.08.2020 15:25:17

Адвокат Елена Гунчева

МУТРАТА РЕВЕ: НЕ НА ТОТАЛИТАРИЗМА! 23.08.2020 Уникалната простотия на ГМР и целият му екип, включително новата пиарка, започва да дразни извън нормалното простеене, с което сме свикнали. Човекът, обявен от редица световни и европейски медии за престъпник, свързан с пране на пари, наркоканали, нарушаване на върховенството на закона и геноцид срещу собствения си народ, има наглостта да говори срещу тоталитаризма. Същият този, който купи всички медии в България и уби свободата на словото. Този, който си държи отряд от тролове, които да докладват и блокират всеки неудобен в социалните мрежи. Този, който нарича журналистите „мисирки“, а народът си – „тулупи и негодници“, той се възмущава от тоталитаризма. Направо ми прилича Ал Капоне да дръпне една реч срещу мафията, че не го кефила. Че и да му ръкопляскат после! Абсурдите в България ми идват в повече. ГМР вчера не почете Шипченската епопея. Не остави цвете пред паметниците на загиналите за свободата на България. На страницата Му поредната духалка, която се прави на пиар, дори не е отбелязала деня, в който почитаме опълченците на Шипка. Дори гербоидите си позволиха да омърсят с присъствието си и провокациите си този свят за всеки българин връх. Националсоциализмът и комунизмът са минало. Само, че днес те са заменени с власт на престъпниците. Не демокрация, а КЛЕПТОКРАЦИЯ е формата на управление на България. И главният престъпник се прави на светец! За голямо съжаление дори да крадеш акъл се иска. Иначе ти идва времето на заколение…..

23.08.2020 14:01:55

Анонимен

България измина много дълъг път от комунизъма с всичките му дивотии до свободата.Българит вече са свободни да пишат,да говорят,каквото искат. Българите не познаваха тази свобода при комунистите.Мнозина,които само казваха какво мислят или бащите им бяха богати с труда си и инициативата си,бяха избити.Младите не познават това време и това е най-хубавото на всичко.Всички,които преживяха комунизъм ще пазят тази свобода,която имат сега.

23.08.2020 13:39:45

Анонимен

Тоя пък на какъв се прави? Яж филии с мас и чети Винету. Поства разни глупости с цел да си намери някакъв защитник в чужбина. Колкото и да отлага( то с тази неорганизирана и беззъба опозиция може да е чак до следващите избори) ще се разкара и ще го настигне заслуженото. Много от прецаканите от мафиотските му схеми не са го забравили и чакат да им дойде сгодния момент. Оставям настрана прецакания народ , понеже той се ръководи от християнски ценности и не може да му потърси сметка, макар, че и затворът е не лош вариант.

23.08.2020 13:14:56

Барни Ръбъла

БКП-мутрата Боко се мъчи да мине пред хората за антикомунист. Няма такова театро.

23.08.2020 13:02:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.