• 20 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8031
  •  GBP / BGN 2.3518
  •  CHF / BGN 2.0805
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Булстрад Живот дари 10 000 лв. за програма за деца в неравностойно положение на Фондация „Здраве и социално развитие“ в Самоков

Булстрад Живот дари 10 000 лв. за програма за деца в неравностойно положение на Фондация „Здраве и социално развитие“ в Самоков
Благодарение на направеното дарение 20 деца на възраст 3-4 години ще получат пълноценна храна по време на целодневната грижа за тях в Център „МИР“ – Самоков

/КРОСС/ Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп подкрепи с 10 000 лв. проекта на Фондация „Здраве и  социално развитие" - „Вкусна храна за умни деца: Осигуряване на ежедневно хранене на деца в  неравностойно положение".  

На специалното събитие, което се състоя в Център МИР в град Самоков по този повод, Ангел  Виденов - Главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на  Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп сподели: „Булстрад Живот" се стреми да подкрепя  каузи, които са фокусирани върху това да променят устойчиво живота на хора от уязвими  социални групи към по-добро. С Фондация „Здраве и социално развитие" сме работили и по други  проекти през годините. Конкретно този ни привлече с това, че работи дългосрочно не само с  децата, посещаващи център МИР-Самоков, но и с техните семейства за създаване на  здравословни навици на живот. От всички нас зависи да правим последователни стъпки да  подпомогнем онези деца, които се нуждаят от знания, социални умения и увереност, защото те са  част от новото поколение, което ще продължи напред и ще гради след нас." 

От името на Фондация „Здраве и социално развитие" дарението прие зам.-председателят ѝ д-р  Силвия Василева, която сподели: „Родителите са хората, които са истинските учители на своите  деца, а ние -представителите на фондацията, центъра, застрахователното дружество и Община  Самоков - сме тяхната подкрепа в това начинание." 

На събитието присъстваха също децата, които ще посещават детската група, техните родители и  представители на местната община, които имат ключова роля за стартирането на дейността на  центъра - д-р инженер Ангел Джоргов - кмет на Oбщина Самоков и Люба Кленова - зам.- кмет на община Самоков. 

Кметът Ангел Джоргов допълни: „Благодаря на Фондацията и на целия персонал, който се грижи  за нашите дечица. Тук е моментът да благодаря и на Булстрад Живот." Той допълни: „Много хора  заявяват, че ще подкрепят някакъв проект или начинание, но не са чак толкова много тези, които  в действителност го правят. Това ни помага да не се чувстваме сами в тази отговорна задача да  предоставяме по-добри условия на нашите деца и родители. От името на Община Самоков  огромно благодаря." 

Офелия Садкова, ръководител на Център МИР-Самоков, също изрази своята благодарност  към компанията-дарител: „Аз също искам да благодаря по-специално на Булстрад Живот. Без вас  това нямаше да се случи." 

Средствата, дарени от Булстрад Живот, ще бъдат използвани за осигуряването на едно  здравословно хранене на ден за децата от алтернативната детска градина в рамките на Център  МИР-Самоков. Целодневната програма за ранно образование и грижи включва 20 деца на  възраст 3-4 години, и има за цел да осигури когнитивно и образователно стимулиране, за да  компенсира образователните пропуски. Тази програма изисква поне едно хранене на ден, което  да съдържа протеин. За да подкрепи семействата в справянето с проблема, „Фондация „Здраве и  социално развитие" предлага обучение за родители относно здравословното хранене на децата,  което включва практическа дейност по готвене и интерактивна сесия за разпределяне на  ограничения дневен бюджет на семейството, за да осигурят достатъчно протеини и витамини за  правилното „хранене" на детския мозък.

1/2 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕДИИТЕ

Средствата за каузата са обезпечени от фонда към наградата, получена от Булстрад Живот Виена  Иншурънс Груп. Дружеството, което тази година отбелязва 30-годишен юбилей, спечели трета  награда в конкурса „Награда на името на д-р Гюнтер Гайер за социално съзнание" 2023 за социалните  активности, които подкрепя и развива през годините. Заедно с наградата Булстрад Живот получи и  субсидия в размер на 20 000 евро, която ще използва за подкрепа на социални инициативи.  

Наградата на името на д-р Гюнтер Гайер (бивш главен изпълнителен директор и настоящ  председател на Надзорния съвет на Винер Щетише Ферзихерунгсферайн) е учредена през 2012 година  по инициатива на Надзорния съвет на Винер Щетише Ферзихерунгсферайн, и се връчва ежегодно на  компании от Групата на Виена Иншурънс Груп, които са се отличили в сферата на корпоративната  социална отговорност като знак на признание и стимул за устойчивото включване на социалния  ангажимент в ежедневните бизнес практики. 

За Фондация „Здраве и социално развитие" и тяхната кауза „Вкусна храна за умни деца"  

Фондация „Здраве и социално развитие" (Хесед) е създадена през 1998 г. и се специализира в  разработването и въвеждането на нов подход за успешно интегриране на ромската общност у нас. Екипът на Хесед е мултидисциплинарен и мултиетнически и е съставен от над 90 специалиста (психолози,  социални работници, педагози, медиатори, медици, сътрудници от ромската общност). Мозъкът достига 80% от пълния си капацитет през първите 3 години от живота на детето, като 75 % от  всяко хранене за деня е т. нар. „храна за мозъка". Ако мозъкът „гладува", той не може ефективно да  усвоява знания и умения. 

В случая с децата (на възраст 3-4 години) от ромския квартал в Самоков има сериозен проблем с  адаптирането към общинските детски градини. Децата не притежават необходимите социални умения да се  интегрират в групова среда и също така имат сериозни здравословни проблеми, произтичащи от лошо  хранене в семейството. Това състояние се нарича „гладуващ мозък". 

За център МИР-Самоков 

Център МИР-Самоков е част от проект „Един подход - много решения. Модел за Интегрирано Развитие  (МИР) в град Самоков", по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване  на уязвимите групи", финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство  2014-2021 г. Дейностите и заниманията, които се случват в Център МИР-Самоков, са насочени към  ромската общност в града. 

За Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп: 

ЗЕАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" ЕАД е основано 1994 г. Дружеството е сред водещите  животозастрахователи в България и е номер едно в здравното застраховане. 

Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп е експерт в предлагането на продукти и услуги в сферата на живото и здравното застраховане, както и във въвеждането на иновативни пазарни решения за по-високо качество  на клиентско обслужване. 

Основен акционер в дружеството е ЗЕАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп". От 2007 г. Булстрад Живот е  част от голямото семейство на Виена Иншурънс Груп, която е сред водещите застрахователи в Австрия и  Централна и Източна Европа. 

Като социално отговорна компания Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп насърчава обмяната на знания,  идеи и опит, подкрепя многообразието в средата, както и неговата проява в лицето на партньори, клиенти и  служители. Стреми се да прилага практики за устойчиво развитие с грижа за хората и околната среда в  дългосрочен план. 

За повече информация: 

Елица Наумова-Бонева 

Мениджър „Маркетинг и връзки с обществеността", ЗEАД „БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП"  Тел.: +359 2 460 41 35, e-mail: e_naoumova@bulstradlife.bg

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Булстрад Живот дари 10 000 лв. Тези направо са се РАЗОРИЛИ!!! Жалкари...

15.10.2024 10:25:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.